Beşiktaş, yeni sezonun ilk hazırlık maçını 3.5 transfer takviyesi ile Şampiyonlar Liginde PAOK ile oynadı. Pandemi uzatmalı ligin bitiminden bir aydan daha az bir sürede daha iyisi olur muydu, bilinmez. Kötü başladı maça.

Savunmanın ortası Vida ve yeni Welinton, sol bek yeni NSakala ile kağıt üzerinde güçlendirilmişti. Sağ bek sağaçıktan bozma Jeremian Lens’e emanetti. Orta sahada Berhand Mehsah yeni hücuma yönelik, tek forvet eski-yeni transfer Cyle Larin vardı. Kanatlar tanıdık, orta alan bilindikti.

PAOK Beşiktaş’ın zaafını çabuk keşfetti. Hücum duygusu baskın Lens, savunmayı unuttu. Öne çıkan Hollandalının arkasına atılan uzun toplarla oluşan kopya ataklarda, rakibin 18’lik futbolcusu Christos Tzolis iki gol bir asitle yarım saat dolarken farkı üçe taşıdı.

Savunmayı beceremeyen Lens’in uzun mesafeli pasına Larin’in ayak koyması, ardından rakibin kazandığı penaltıyı Ersin Destanoğlu’nun kurtarması bir umudun başlangıcı oldu.

İlk yarı Lens’e sabreden Sergen Yalçın, ikinci yarıda Necip Uysal’ı sağ beke çekerek sağlama aldı, Lens’i de öne itti. Risk de aldı. Atacağı bir golün yaratacağı baskıya ulaşmak için baskı kurdu. Pozisyon üretti. Kalesinde pozisyon da yaşadı.

Son on dakikadaki ‘Umut’ etkisi de yetmeyince Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi yolu kapandı.

Sonuç olarak, Beşiktaş hem ligin bitiminden sonra geçen sürede yeterince hazırlanma süresine sahip olmama, boşalan yerlere yeni isimleri alamamanın sıkıntısını yaşadı. Siyah Beyazlılar, eğer eksiklerini net olarak belirleyerek kadrosunu güçlendirir ve oyuncular kendi sorumluluklarının bilincinde oynarsa, daha farklı sonuçlar ortaya çıkar.

Siyah Beyazlılar için görünen en önemli eksiği iyi bir sağbek ve iyi bir forvet. Bunlar sağlandığı takdirde, biraz daha çabuk karar verip uygulama şansına sahip olacak Sergen Yalçın ile birlikte UEFA Avrupa liginin yolu açılabilir.

Yoksa hayal kırıklıkları sürer gider.