Süper Toto Süper Lig'de şampiyon son hafta belli olacak. Haftanın en önemli üç maçında Galasaray farklı galip gelirken, Beşiktaş ve Fenerbahçe rakiplerine yenilerek şampiyonluk yolunda büyük bir darbe aldı. Bu sonuçların ardından Beşiktaş ve Galatasaray'ın puanları eşitlendi. Taraftarlar ise Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın şampiyonluk ihtimallerini araştıyor.

BEŞİKTAŞ NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Beşiktaş Karagümrükspor yeilgisininden sonra 81 puanda kaldı. Denizlispor deplasmanında kazananan Galatasaray ise puanını 81'e yükseltti.

Süper Lig'n son haftasında Beşiktaş,  deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş'ın şampiyon olabilmesi için Göztepe'yi yenmesi gerekiyor. Galatasaray'ın genel avarajda 2 golle önünde olan Beşiktaş, Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor maçında puan kaybetmesini de bekleyecek.

Eğer Beşiktaş'la birlikte Galatasaray da kazanırsa, bu kez şampiyonluk genel averaja kalacak. Beşiktaş 2 averajlık farkı korursa,2020-2021 sezonunun şampiyonu oacak.

GALATASARAY NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Süper Toto Süper Lig'in son haftasına Beşiktaş ile aynı puanda giren Galatasaray, ikili averajda eşit olduğu rakibinin 2 averaj gerisinde bulunuyor.

Beşiktaş'ın +44 averajına karşılık, Galatasaray'ın +42 averajı var.

Galatasaray'ın şampiyon olması için son hafta Beşiktaş'tan 3 gol fazla galibiyet alması ya da rakibinin puan farkını beklemesi gerekiyor.

FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYON OLMA İHTİMALİ VAR MI?

Galatasaray'ın Malatyaspor'a, Beşiktaş'ın Göztepe'ye yenilmesi halinde Fenerbahçe, Kayserispor'u mağlup ederse şampiyon olacak. Beşiktaş ve Galatasraay'ın beraberliği halinde, Fenerbahçe kazansa bile üçlü averajda geride olduğu için şampiyon olamayacak.

1- BEŞİKTAŞ: 81 (Gol averajı +44)
2- GALATASARAY: 81 (Gol averajı +42)
3- FENERBAHÇE: 79

süperlig

BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE VE GALATASARAY HANGİ KİMLE OYNAYACAK?

Süper Lig'de 42. hafta fikstürü şöyle;

15 MAYIS - 20:30

MKE Ankaragücü-Aytemiz Alanyaspor

Demir Grup Sivasspor-Kasımpaşa

Hes Kablo Kayserispor-Fenerbahçe

Çaykur Rizespor-Medipol Başakşehir

Atakaş Hatayspor-Gaziantep FK

Galatasaray-Helenex Yeni Malatyaspor

Fatih Karagümrük-Yukatel Denizlispor

Göztepe-Beşiktaş

Trabzonspor-Gençlerbirliği

Fraport TAV Antalyaspor-İttifak Holding Konyaspor

Editör: Haber Merkezi