Teknik adam problemini en kolay ve en ekonomik açıdan çözen Beşiktaş Önder Karaveli ile yakaladığı seri galibiyetlere devam edemedi. Aslında maçın genelinde oyunu forse eden siyah beyazlılar, kale direklerine takılıp galibiyeti kaçırdı.

Josef De Souza’ nın sakatlanması, belki de maçın kaderini değiştiren şanssızlıktı. Yine de gol atan Alex Teixeira’nın oyundan alınması da takımın gol şansını azaltmış olabilir. Güven ve Larin’in kulübede oturması için de Önder hocanın bir açıklaması olmalı. Hiçbir oyun planı olmayan ve defansında sürekli açıklar veren Malatyaspor karşısında, Beşiktaş gibi bir takım skoru ilk yarıda farka taşımalıydı.

Böylesine önemli bir maçta Adem Büyük, Beniamin Tetteh ve Kenan Özer gibi isimleri kulübede oturtup, gol yedikten sonra değişiklikleri aklına getiren Malatyaspor teknik ekibi kadro kurarken galibiyeti hiç düşünmemiş. Merak ediyorum, Malatyaspor bu Marius Şumudica’ya daha ne kadar tahammül edecek. 12 maçta sadece 4 puan. Böyle bir tolerans yerli antrenörlere tanınmıyor. Ülkemizde her takımda problem olan ve başarısız sonuçlara imza atan Rumen teknik adamın, bence ülkeye turist olarak bile alınmaması lazım.

MHK, adaletsiz ödül ve ceza uygulamalarına devam ediyor. Gaziantep-Karagümrük maçındaki hatalarıyla öne çıkan Zorbay Küçük’ü sadece bir hafta dinlendirilirken, bazı hakemler haftalarca, aylarca maç görmüyor. Zorbay Küçük yine hatalar yaptı. Necip’in Tetteh’e müdahalesi penaltıydı. Önü açık ve net görebileceği bir pozisyondu, kendisi penaltı verseydi doğru karar derdik. Ancak VAR müdahalesi ile verilince vicdanlar kabul etmiyor.