Abdullah Avcı hastalığı nedeniyle gitmediği, bir çok değerli oyuncusunu da Braga’ya göndermeyen Beşiktaş, iki hafta kazanarak havasına girdiği ligi düşündüğünün altını kalın bir şekilde çizmişti. Ancak, bu iddianın gelişebilmesi için Yukatel Denizlispor maçının kazanılması gerekiyordu.

Fakat Avcı, herhalde ağır hastalığının getirdiği hayal gücüyle şok bir hamle yaparak maça başladı. Sağ ayağını genel olarak denge için kullanan Caner Erkin’i sağ açığa koydu. İlk kez bu bölgede oynayan deneyimli futbolcu, ne atılan paslara doğru tepki verdi ne eline geçirdiği topları verimli bir şekilde kullanabildi. Avcı, bir de topla oynama becerisi yüksek, geniş alan sever Adem Ljajic’in sol kanatta oynatarak, rüyasının farklı bir versiyonunu sergiledi. Braga’dan kıskandığı Burak Yılmaz, Atiba Hutchinson, Victor Ruiz’i iskelete yerleştiren Avcı, oyun kurgusunu Mohammed Elneny’nin becerisine bıraktı.

Durumun çıkmazını fark eden Avcı, istediğinin olmadığını görüp, kısır ve sıkıntılı taktikten 25’nci dakikada vaz geçti.

Caner Erkin sola yerine, Adem Ljajic fovet arkasına, Abdoulay Diaby de sağ açığa geçip, taşlar yerine oturunca; Beşiktaş’ın oyunu hareketlendi, pasları dikleşti ve pozisyonlar üretmeye başladı.

Beşiktaş’ın başlangıç oyunu sırasında sahasına kapanmayı yeterli bulan konuk takım, ev sahibi pozisyonlara girince, oyunu orta alana itti. Dikine paslarla da Beşiktaş kalesine…

İlk yarı karşılıklı kalelerdeki heyecanlarla ve golsüz sona erdi.

İkinci yarı da, ilk yarının kapanışı gibi başladı. İki takım da rakip alana gitmek için çaba harcadı. Ancak, savunmaların dikkatli olması, etkili atak üretilmesini engelledi. Ortaya çıkan pozisyonumsu pozisyonlar gol için yeterli olmadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bir sağa, bir sola gönderdiği Caner Erkin’in yerine Georges Nkoudou’yu oyuna alarak forveti biraz daha çabuklaştırmayı düşündü.

Kamerun asıllı Fransız’ın oyuna girmesiyle birlikte ideal dizilişini yakalayan Siyah-Beyazlılar’ın sahadaki etkisi artmaya başladı.

Sürenin giderek azalmasına bağlı olarak tempoyu ve baskıyı yükselten Beşiktaş, Adem Ljajic’in pası ve çabukluğu en büyük özelliklerinden biri olan Georges NKoudou’nun çaprazdan iş bitiren vuruşu ile aradığını buldu.

Sezon başından beri hemen her maçta rotasyon adı altında takımla oynayan Abdullah Avcı, yine rüyayla başladığı maçta, önce taktiksel, ardından isim olarak gerçeklerle buluşunca, çok istenen sonucu aldı.

Evet Beşiktaş takımını skor üreten kadrosu Abdullah Avcı’nın eseridi ama, yerlerinde oynayan oyuncular da kalitelerini bir defa daha belgelediler.

Yani “Hocam bizi yerimizde oynat, uçuralım Kartal’ı” dediler.