15. hafta sonunda Beşiktaş, kupa dahil oynadığı son 8 maçın 7’sini kazanarak, ligin zirvesine yanaştı. Göreve geldiğinden bugüne kadar, maddi-manevi birçok saha dışı problemle uğraşmaktan bunalan Sergen hoca, istediği transferler yapılamamasına rağmen, Beşiktaş’a takım oyunu oynamayı öğretti. Kulübeden gelen hiçbir futbolcu, sakat, hasta ve eksiklerin yokluğunu aratmıyor. Böyle olunca başarıda istikrar geliyor ve çıkış sürüyor. 

***

Beşiktaş Sivas maçında atılan ilk gol öncesinde topun dışarıdan gelip gelmediği tartışmaları biteceğe benzemiyor. Bu pozisyonun neredeyse kopyası, 2019 Mart ayında oynanan Real Madrid-Ajax maçında yaşandı. Yaklaşık 4 dakika süren VAR kontrolü sonrasında hakem Felix Brych gol kararı verdi. UEFA Hakem Kurulu da kararı destekledi. Bu tür pozisyonlarda, VAR müdahalesi için kesinlikle topun oyun dışı olduğuna dair kanıt gerekli. Rosier’in de topu dışarıdan aldığına dair net kanıt yok, kanaat var. VAR kanaatle karar veremez. Bu nedenle Beşiktaş maçında da müdahale etmedi. Bundan sonra yayıncı kuruluşlardan yan çizgi kamerası koyması da istenebilir. 

 ***

Fenerbahçe-Başakşehir maçında Rafael’in kartlarının Disiplin Kurulu tarafından iptal edilmesi, vicdanlarda kabul görmedi. Kural ve talimatlarda da kabul görmesi mümkün değil. Çünkü hakem burada yanlış oyuncuya kart göstermedi. Rafael’in kontrolsüz bir şekilde gelişine kart gösterdi. Yanlış oyuncuya gösterdiğini düşünsek bile, Skyrtel’ in faulu kartlık değil. Nihat Özdemir Federasyonu tarihte hep bu kararla hatırlanacaktır. Serdar Tatlı keşke bu karardan sonra sadece günlük düşünmeseydi, büyük fotoğrafı görüp, tepki verebilseydi. O zaman Türk futbolu ve Türk hakemliği onun heykelini dikerdi. En az 10 sene daha MHK Başkanlığı yapardı. İlk 8 hafta icraatlarını beğenerek burada destek verdiğimiz Tatlı, yılın son günlerinde öz eleştirisini iyi yapmalı ve gerekli dersleri çıkartmalıdır. Son bir ayda yaptığı hatalarını 2021’e taşımaz inşallah.