Beşiktaş bu sezon şampiyonluğu fena halde kafasına takmış durumda. Ligin en ezberi sağlam takımı… Kadrosu da belli… Gireni çıkanı, oynayanı… Sakatlık, hastalık dertleri olmazsa, ya da antrenmanlarda çok farklı bir durum ortaya çıkmazsa, kimin oynayacak ne oynayacak, herkes biliyor. Sürprizi yok, kısacası…

Böyle bir takımla baş etmek, her takım için zordur. Ya kendi oyunun ondan daha iyi olacak ya da rakibinin boşluklarını iyi değerlendirecek taktik bir hazırlığın olacak. Ligde kalmak için aza çoğa bakmadan her maçtan puan hedefleyen BB Erzurumspor da kurt hocası Yılmaz Vural yönetiminde böylesi bir anlayışla sahadaydı. Beşiktaş’ın önlenemez baskısına direnmek yerine, kabul ederek, en ufak bir boşluğun değerini sahaya yansıtan bir anlayış… Maçın başındaki Beşiktaş fırtınasının sonucu gol olarak skora yansıdı.

Sonrasında baskı devam ederken, ev sahibi o sırada elde edebileceği tek şansı iyi kullandı. Duran topla bir anlık kademe hatasına ceza kesti. Karşılıklı kaleci hatalarından gelen goller, Erzurumspor’a umut, Beşiktaş’a da kalecisinin hatasıyla da olsa kalesinde gördüğü iki gol kırılganlık getirmişti. Ancak, ligin asist kralı Rachid Ghezzal, gerekirse çilingir ustası da olacağını kanıtlayan bir golle sahne alıp, takımını uyandırdı, maçı lidere çevirdi. Sonrası can havliyle öne çıkan Erzurumspor, başlangıçtaki kadar savunmayı önemsemeden oynadı.

Beşiktaş da, taktiğinin ikinci bölümünü oynamaya başladı. Rakibi kendi ceza alanına sokmadan, kendi sahasında kabul etti. Ani ataklarla oynamaya başladı. Hızlı ayaklarıyla rakip alana gitti. Ve “şampiyonluğa kaldı sekiz maç” imzası ile maçı bitirdi.