Bu sezon Slovak Süper Lig’inde 8 haftada topladığı 19 puan ile 2. sırada yer alan Slovan Bratislava geçen sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. Bu akşam Beşiktaş ile çetin bir mücadele sergileyecek olan Slovan Bratislava’nın hangi ülkenin takımı olduğu ise en çok merak edilen konular arasında geliyor. İşte, Bratislava hakkında farklı bilgiler...

KULÜBÜN İSMİ HANGİ ÜLKEDEN OLDUĞUNUN İPUCUNU VERİYOR

Slovan Bratislava Orta Avrupa’da yer alan Tuna Nehri’nin kıyısında bulunan dağlık bir ülke olan Slovakya’nın başkenti olan Bratislava’nın takımıdır. Slovakya ülkesinin kuzeyinde Polonya, güneyinde Macaristan, doğusunda Ukrayna, batısında Çek Cumhuriyeti ve Avusturya bulunmaktadır.

Tuna Nehri kıyısındaki Bratislava gezilecek yerler bakımından kültürel geziler yapmaktan hoşlanan tatilcilere hitap ediyor. Avusturya’dan ve Macaristan’dan ulaşımı kolay olduğu için Slovakya’nın başkenti, tatilciler tarafından çoğunlukla günübirlik ziyaret edilen bir destinasyon. Ancak deneyimli gezginlere göre tarihini ve kültürünü tam olarak anlamak için Bratislava’ya daha fazla zaman ayırmak gerekiyor.

BRATİSLAVA GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

1. Bratislava Kalesi
2. St. Martin Katedrali
3. Eski Şehir
4. Most SNP & UFO Gözlem Kulesi
5. St Micheal Gate & Street
6. Church of St. Elisabeth
7. Devin Kalesi
8. Man at Work – Čumil
9. Grassalkovich Sarayı
10. Slovak Ulusal Tiyatrosu
11. Primate Sarayı
12. Slavin
13. Apollo Köprüsü
14. Roland Fountain
15. Bratislava City Museum

SLOVAN BRATİSLAVA HAKKINDA DAHA ÇOK BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi