Beşiktaş Türkiye Süper Ligi'ni kazanarak Süper Kupa finalinde oynamaya hak kazandı. Siyah beyazlı takım ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nda da finale çıkarak Antalyaspor'un rakibi oldu ve karşılaşmayı 2-0 kazandı. Taraftarlar Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası'nı da kazanması halinde rakibinin kim olacağını ve Süper Kupa'nın final tarihini araştırmaya başladı.

SÜPER KUPA FİNALİ NE ZAMAN?

Süper Kupa finali her yıl yeni sezon başlamadan önce Ağustos ayında oynanıyor. Ancak geçtiğimiz sene pandemi koşulları sebebiyle Süper Kupa finali erken oynanmıştı. Bu yıl ise Süper Kupa final tarihinde bir gecikme olmayacak. Türkiye Süper Kupası finali 2021 yılının Ağustos ayında oynanacak.

Süper Kupa

SÜPER KUPA HANGİ TAKIMLAR ARASINDA OYNANACAK?

Süper Kupa, Türkiye Süper Ligini 1. sırada tamamlayan ve Ziraat Türkiye Kupası'nın şampiyonu olan takımlar arasında yeni sezon başlamadan önce oynanıyor. Beşiktaş her iki kupayı kazanması durumunda Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takımla Süper Kupa finali oynayacak. Yani Beşiktaş'ın rakibi yine Antalyaspor olacak.

Beşiktaş Türkiye Kupası'nı Antalyaspor'a kaybetmesi halinde kural gereği Süper Kupa'da yine Antalyaspor'la karşı karşıya gelecek. Yani her iki ihtimalde de Beşiktaş'ın Süper Kupa'daki rakibi Antalyaspor olacak.

Editör: Haber Merkezi