Belli ki, Avrupa ve ligdeki hedeflerinden uzak kalması Beşiktaş’ı etkilemiş. Hastalık ve Kovid-19 belası da eklenince, futbolcular moral olarak çökmüş. Tüm bunların yanında Pjanic gibi, Batshuayi gibi, Teixeira gibi, Larin gibi yıldız ayaklar susunca, çok zorlandı Beşiktaş.

Ancak penaltılarla gülebildi, Katar’daki finalde. Kupada oynayan en yaşlı futbolcu unvanı alan Atiba, bunu bir de golle taçlandırdı ama normal süre için yetmedi bu gol. Talihsiz ters vuruş ile maçın uzatmalara gitmesine neden oldu. Yine de sahanın iyilerinden biriydi, Atiba. Ama dedik ya, birkaçı dışında diğerleri ayak uyduramadı, kaptana.

Özellikle tanımakta zorluk çektiğimiz Pjanic ve gol ayağı Batshuayi. Hele Batshuayi, nerede o ilk maçlardaki gol makinası, nerede dün ayakta bile durmakta zorluk çeken Batshuayi. Beşiktaş’ın bu sezon bu duruma gelmesinin tek nedeni, iyi başlayan ama devamını getiremeyen yıldızlar.

İş penaltılara kalınca Ersin faktörü ortaya çıktı. Avrupa’nın peşinde olduğu genç kaleci üzerine düşen görevi yerine getirdi ve kupanın Beşiktaş’ın müzesine gitmesinde en büyük rolü aldı. Antalyaspor’u da kutlamak gerek. İyi mücadele ettiler ama penaltılarla üzüldüler.