Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş’e Pitbull saldırısının ardından yaptığı konuşmada ''Beyaz Türkler sahip çıkın hayvanlarınıza'' sözleri dikkat çekti. Bu sözlerin ardından Beyaz Türkler ne demek? Beyaz Türkler kimlere denir? Beyaz Türkler kimlerdir? sorularına cevap aranıyor.

BEYAZ TÜRK NEDİR, NE DEMEK?

Beyaz Türkler, Türkiye'deki şehirli seçkin sınıfı tanımlamak için kullanılan, literatüre Nilüfer Göle tarafından kazandırılmış bir kavramdır. Beyaz Türkler, Batılı ve seküler hayat tarzını benimsemiş, ekonomik düzeyi yüksek, eğitim hayatının tümünü veya bir bölümünü yurt dışında tamamlamış güçlü azınlığı tanımlar.

BEYAZ TÜRKLER NEDEN GÜNDEM OLDU?

Gaziantep'te pitbull cinsi köpeklerin 4 yaşındaki Asiye Ateş'i ağır yaralaması Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gelişmenin ardından Gaziantep’te yaptığı konuşmasında:  "İşte Asiye yavrumuzun başına gelenler. Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza! Bu yavrumuz hamdolsun şuan emin ellerde. Ömer Özkan hocamıza yavrumuzu teslim ettik. Yapılacak operasyonlarla inşallah yavrumuzu sağlığına kavuşturacağız." ifadelerini kullanmıştı. 

Beyaz Türkler

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ASİYE ATEŞ'İN BABASI İLE GÖRÜŞTÜ

Gaziantep'te Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık günü bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan Hüseyin Ateş'in kızı Asiye, bahçede oyun oynarken 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Asiye'nin çığlıklarını duyanlar, yardıma koştu. Güçlükle kurtarılan Asiye Ateş'e ilk müdahale, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapıldı. Ardından özel bir hastaneye sevk edilen Asiye Ateş, ameliyat oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla Asiye, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra dün sabaha karşı Sağlık Bakanlığı'nca görevlendirilen ambulans uçakla Antalya'ya getirildi. Ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Asiye, Pediatri Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı.

DOKU NAKLİNE BAŞLANDI

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, bugün youn bakım servisinde yatan Asiye Ateş'in muayenesi yaptıktan sonra, ekibiyle birlikte saat 13.00 sıralarında minik kızı ameliyata aldı.

Editör: Haber Merkezi