Emniyet güçlerinin bu kişinin de arasında olduğu 5 şüpheliyi yakalamak için başlattığı çalışma devam ediyor. Ayrıca, husumetli iki grubun birbirine , “Biz buraya ölmeye geldik” dediği kaydedildi. 27 şüphelinin gözaltında olduğu soruşturma kapsamında 16 kişinin bilgi sahibi sıfatıyla ifadesi alındı.

İstanbul’da Fatih’in en işlek bölgelerinden Beyazıt Çadırcılar Sokak’ta daha önceden aralarında husumet bulunduğu öğrenilen iki esnaf grubu arasında dün sabah saatlerinde çıkan silahlı çatışmayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

16 kişinin bilgi sahibi sıfatıyla ifadesi alınırken, 27 şüpheli gözaltına alındı. 5 şüphelinin ise firari durumda olduğu öğrenildi. Kurşunların havada uçuştuğu olayda, gruplarla bağlantısı bulunan 5 kişi ve bir sivil de yaralandı.

Elde edilen bilgilere göre; karşı karşıya gelen iki grup, “Biz buraya ölmeye geldik” ifadelerini kullandı. İki taraf da aralarındaki husumetin iki taraftan birinin yok olmasıyla sonuçlanacağı yönünde kendilerini ayırmaya çalışan emniyet güçlerine söyledi.

ÇATIŞMAYI BAŞLATAN ŞÜPHELİ ARANIYOR
İki grup arasında yaşanan sözlü tartışma esnasında, kimliği henüz tespit edilemeyen 40’lı yaşlarda bir şahsın kalabalık gruba yönelik olarak küfürler eşliğinde, “Sizi burada barındırmayacağım” demesi üzerine bir başka şahıs, belinden silahı çıkararak kalabalığa yönelik 8-10 el ateş etti. Emniyet güçleri her yerde 40’lı yaşlarda olan ve olayın çıkmasına neden olan şüpheliyi arıyor.

KEPENKLERİ KAPATIP İŞYERİNE SAKLANMIŞLAR
Polis memuru ile beraber 5 kişinin yaralandığı olay üzerine şüphelilerin yakalanmaları için çalışma başlatıldı.

Ekipler, Beyazıt mahallesindeki bir işyerinde kepenkleri kapatarak saklandıklarını saptadı.

Özel harekat ekipleriyle buraya yapılan baskında 27 şüpheli gözaltına alındı.

Editör: Haber Merkezi