MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın açıklamaları şu şekilde;

'Biden’ın Türkiye’deki muhaliflere destek vererek iktidarı değiştirebileceklerini söylemesi ABD’nin Türkiye’deki bütün darbelerin mimarı olduğunun itirafı ve ispatıdır. Biden’ın sözleri turnosol kağıdı olmuş CHP, HDP ve İP’in maskesini düşürmüştür.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Önümüzdeki ilk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız” diyerek selam yolladığı kadim dostları, Biden aracılığıyla teyit edilmiş, CHP’nin dost diyerek hangi postlara oturduğunu gözler önüne sermiştir.

Emperyal kayığa binenler batmaya, Atlantik postundan medet umanlar kaybetmeye mahkumdur. Türkiye, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ufku ve kararlılığında terörle ve her türlü vesayet odaklarıyla mücadelesini devam ettirecek, Doğu Akdeniz başta olmak üzere egemenlik haklarının takipçisi ve mutlak sahibi olmaya devam edecektir." dedi.

"MHP; milli bekamıza yönelik tehdit ve tehlikelere karşı sarsılmaz bir kaledir."
MHP, aziz milletimizden aldığı güçle meseleleri binlerce yıllık tarih şuuru içinde “dün-bugün-yarın” perspektifinden okuyarak Türkiye’nin ufkunu ve yolunu açmıştır. MHP; programı ve politikalarıyla ekonomik, sosyal ve siyasal projeleriyle faaliyet yürüttüğü gibi, milli bekamıza yönelik tehdit ve tehlikelere karşı da sarsılmaz bir kaledir.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; milli bekamızı tehdit eden her krizi başarıyla bertaraf etmiş ve rüştünü ispatlamıştır."

MHP, 15 Temmuz 2016 hain darbe kalkışmasına karşı kararlı duruşunu, Cumhur İttifakı’nın kurulmasıyla perçinlemiş, 9 Temmuz 2018’de fiilen yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin teşekkülündeki çabalarıyla mührü vurmuştur. 4 yılını tamamlayan Cumhur İttifakı ve 2 yılı geride bırakan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; milli bekamızı tehdit eden her krizi başarıyla bertaraf etmiş ve rüştünü ispatlamıştır.

"Biden'ın açıklamaları CHP’nin dost diyerek hangi postlara oturduğunu gözler önüne sermiştir."

Bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’ye yönelik tehditlerin devam ettiği anlaşılmaktadır. Dahili ve harici odaklar yeniden harekete geçmiş, bir yandan Suriye’de, Irak’ta, Libya’da , Lünban’da ve Doğu Akdeniz’de diğer yandan ülkemizde emperyal senaryolarını uygulamaya koymaya tevessül etmişlerdir. Kurgu belli, niyet açıktır. Türkiye, kaotik bir zemine çekilerek, istikrarsız, itibarsız ve zayıf bir devlet yapılmaya ve bölünmeye çalışılmaktadır. 15 Temmuz 2016 hain fetö darbe girişiminde hezimete uğrayan emperyal odaklar ve onların işbirlikçi piyonları, ekonomik saldırılarla Türkiye’yi çökertmeye çalışmış fakat Cumhurhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin etkin ve hızlı karar alma becerisine sahip sert duvarına çarpmıştır.

Terör örgütlerini eğit-donat programlarıyla, darbe ve vesayet teşebbüsleriyle Türkiye’yi bölmeye çalışan ABD hak ettiği cevabı Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin kararlı duruşuyla almış fakat bu melun emelinden vazgeçmemiştir. Darbe teşebbüsleriyle, vesayet oyunlarıyla sonuç alamayınca ABD’ye tek umut kapısı olarak CHP, HDP, İP, Gelecek ve Deva gibi bazı muhalefet partileri kalmıştır.

ABD Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden’ın hadsiz ve küstah açıklamaları bu niyeti açıkça tescillemiştir.

Biden’ın Türkiye’deki muhaliflere destek vererek iktidarı değiştirebileceklerini söylemesi bir siyasetçinin basit yorumu değil, ülkesinde yüksek mevkilerde görev yapmış birinin ABD’nin Türkiye’deki bütün darbelerin mimarı olduğunun itirafı ve ispatıdır. Tehlike açık, kaynak bellidir. Biden’ın sözleri turnosol kağıdı olmuş ve bizim defalarca vurguladığımız “maskeli siyaset, şizofren muhalefet” yürüten CHP, HDP ve İP’in maskesini düşürmüştür. Bu açıklamayla, Türkiye’nin bekasının korunmasına yönelik her mücadelenin karşısında olan, “Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de ne işimiz var” diyen muhalefetin birlik yaptığı ağız tescil ve tespit edilmiştir. CHP, HDP ve İP öteden beri politikalarını ABD ve AB doğrultusunda, bunlarla uyumlu ağız birliği içinde yürütmektedirler.

Muhalefet, ABD’nin emperyal tetikçiliğini yapan Rand Şirketi’nin geçtiğimiz aylarda yayımlanan raporunda “muhalefetin desteklenmesi yoluyla iktidarın devrilmesi “ ibaresine karşı takındığı sessizliği koruyarak kabul etmiştir. 25 Temmuz 2020’de gerçekleştirilen CHP 37. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Önümüzdeki ilk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız” diyerek selam yolladığı kadim dostları, Biden aracılığıyla teyit edilmiş, CHP’nin dost diyerek hangi postlara oturduğunu gözler önüne sermiştir.

Emperyal kayığa binenler batmaya, Atlantik postundan medet umanlar kaybetmeye mahkumdur.

"ABD'nin Türkiye'deki muhalefete desteğinin ne şekilde olduğu deşifre edilmelidir. Bu destekte eğit-donat ve finans projeleri uygulanmış mıdır?"

Pensilvanya’da FETÖ elebaşı Fettullah Gülen’i saklayan el ile Türk siyasetini CHP-HDP ve İP üzerinden yönetmeye çalışan el aynıdır. Şimdi bu ABD desteğinin ne şekilde olduğu deşifre edilmelidir. Bu destekte eğit-donat ve finans projeleri uygulanmış mıdır? Türkiye, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ufku ve kararlılığında terörle ve her türlü vesayet odaklarıyla mücadelesini devam ettirecektir.

Türkiye tam bağımsız, üniter, milli bir devlettir.

Türkiye; Suriye,Irak, Libya olmamıştır ve olmayacaktır.

Türkiye’yi ,ABD’nin sömürgesi, örtülü operasyon sahası, tutsağı ve kolonisi yapmaya çalışanlar için tek gerçek hayal kırıklığıdır.

Türkiye, Doğu Akdeniz başta olmak üzere egemenlik haklarının takipçisi ve mutlak sahibi olmaya devam edecektir.'

Editör: Haber Merkezi