Lider Beşiktaş, sabit bir sahası olmasa da, adının önde yazdığı maçların kralı Fatih Karagümrük deplasmanında sahaya farklı çıktı. Teknik Direktör Sergen Yalçın, Rachid Ghezzal ve Oğuzhan Özyakup gibi ayağı yumuşak, teknik üstünlüğü oyuncuları kenarda tuttu. Hedefi orta alanda yaratacağı zenginlikten çok, kanatlardan yapacağı ataklarla kazanmaktı.

Sezon başında kendisine ayrılan Atatürk Olimpiyat Stadı’na yeniden evim deme şansını yakalayan Fatih Karagümrük’ün, başta Lukas Biglia, önemli eksikleri vardı. Rakibin baskılı, sert başlangıcına önce direndi, Kırmızı Siyahlılar… 15-20 dakikalık baskıdan sonra öne çıktı. Beşiktaş kalesini zora sokan pozisyonlar da üretti.

Ancak, sonunu getiremedi.

Ev sahibinin baskısından biraz şansı, biraz kaleci Ersin’in becerisi ile kurtulan Siyah Beyazlılar, devrenin sonuna doğru topu rakip alana taşıdı. Ceza alanında hareketli yapısı ile savunmayı zora sokan Aboubakar, Nkoudou’nun pasıyla penaltı noktasında buluştuğu topu ağlara gönderdi.

İkinci yarıya da önde başlayan lider, o ana kadar sahada görünmeyen Mehsah’ın golüyle farkı ikiye çıkarttı. Ganalı oyuncu, topla dikine ceza alanına girdi, savunma kalabalığının arasından son derece akılcı bir vuruş yaptı. Beşiktaş’ın farkı artırmasıyla daha fazla öne çıkmaya başlayan Fatih Karagümrük, savunma güvenliğini risk etti. Zorunlu alınan bu risk de boş alan yakaladı mı affetmeyen Beşiktaş’ın işini kolaylaştırdı.

Sonuçta Beşiktaş çok zor olabilecek bir deplasmandan koltuğunu koruyarak çıkarken, artık evine dönen Karagümrük özellikle Lukas Biglia’nın hem savunma önderliğini hem de saha içindeki yöneticiliğini çok aradı.