Bilgi Kuramı dersi nedir? sorusu yeni eğitim sistemi hakkında gelen ilk ayrıntıların ardından, günün en çok merak edilen konuları arasına girdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen yeni eğitim sistemi, bugüne kadar devam ettirilen eğitim sisteminden köklü farklılıklar içeriyor. İlk olarak yeni tatil düzeniyle ilgili ayrıntılar kamu ile paylaşılırken, zaman geçtikçe yeni eğitim sistemi hakkında birtakım değişikliklerin sinyallerini veren ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Bu ayrıntıların arasında Bilgi Kuramı dersi de bulunuyor. Yeni eğitim sistemi ile ilgili gelen her bilgiyi ayrıntılarıyla öğrenmek isteyen veli ve öğrenciler, Bilgi Kuramı dersi hakkında araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, Bilgi Kuramı dersi nedir? Yeni eğitim sistemindeki Bilgi Kuramı dersi ne demek? İşte, köklü bir değişikliğe uğrayan yeni eğitim sistemindeki Bilgi Kuramı dersi hakkında merak edilenler...

Bilgi Kuramı dersi nedir?

Bilgi Kuramı dersi öğrencilere bilginin doğasını sunarak Diploma Programında özel bir rol oynamaktadır. Dersin amacı, öğrencilerin bilgi alanları arasındaki bağlantıları, kendi bakış açılarını ve bilginin paylaşıldığı toplumun bakış açılarını kavramalarını sağlamaktır.

Bilgi kuramı; bilginin nicelikselleştirilmesi ile ilgili bir uygulamalı matematik ve elektrik mühendisliği dalıdır. Bilgi kuramı; Claude E. Shannon tarafından güvenli şekilde veri sıkıştırma, depolama ve iletme gibi sinyal işleme işlemlerinin kısıtlarını bulmak için geliştirilmiştir.

Yeni eğitim sistemi nasıl olacak?

Yarın açıklanacak yeni eğitim sisteminin ayrıntıları belli oldu.

İşte eğitimde yeni sistemin ayrıntıları:

1. Ders sayısı azalıyor.

2. Liselere Kariyer Ofisleri geliyor.

3. 12. Sınıflarda Ders saatleri azaltılıp destek çalışmaları geliyor.

4. Her öğrenci üniversitedeki gibi kendi istediği dersleri seçebiliyor.

5. Yeni lise sistemi ilk olarak 2020-21 yılında 9.sınıflardan başlıyor. Kademeli geçiş olacak.

6. Bilgi Kuramı zorunlu ders haline geliyor.

7. Yaparak uygulayarak öğrenme ağırlık kazanıyor.

8. 12.sınıfta çok enteresan yenilikçi dersler geliyor.

Yeni eğitim sistemi ne zaman açıklanacak?

Yeni eğitim sistemi 18 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Editör: Haber Merkezi