Bilgievleri Çocuk Şenliği, Seka Park’ta, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim veren Bilgievleri’nde yaz etkinliklerinin bitmesinin ardından gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olarak hazırlanan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bilgievleri Çocuk Şenliği’nde muhteşem sahne gösterileri, eğitici ve eğlenceli atölyeler çocuklar için yer aldı. Yaklaşık 4 bin öğrenci ve aile katılımının gerçekleştiği şenlikte, çocuklar doyasıya eğlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Yaz Etkinlikleri Kapanış Programı’nda çocukları yalnız bırakmadı. Bilgievleri’nin daha sağlam bir geleceğin kapılarını açacağını belirten Doç. Dr. Tahir Büyükakın, çocukları gülerken görmenin kendisi için en büyük mutluluk olduğunu aktardı. Çocuklarının kendisi için en büyük hazine olduğunu ve çocukların gelecekte daha mutlu olması için kendilerinin bugünden çalıştıklarını vurgulayan Büyükakın, çocuklara ileriki günlerde daha güzel bir gelecek vermek için imkânlarını seferber edeceklerini söyledi.

Kılavuz Gençlik modelinin ilk ve ortaokul ayağını oluşturan Bilgievleri’ni çok önemsediklerini ifade eden Başkan Büyükakın Kılavuz Gençlik Modeli’nin kadim bir geçmişin birikimi olduğunu ifade etti. Büyükakın, “Çocuklarımızı farklı dallarla tanıştıralım. Kılavuz gençlik bu hususta çok önem arz ediyor. Kılavuz Gençlik bizim bin yıllık geleneğimizin birikimidir. Bizler kılavuz bir gençlik inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için dşayetler eğitimini çok önemsiyoruz” İfadelerini kullandı.

Başkan Büyükakın son olarak velilere hitaben şu ifadeleri kullandı: “İnternet çok hoş bir hizmet lütfen bu hizmeti doğru yerde kullanın. Eğer bunları doğru kullanmasak sağlıklı bir gelecek inşa edemeyiz. Bahsettiğimiz problemler erişkinlerde de oluyor maalesef, telefona bakmaktan birbirimize bakamıyoruz. Özelikle çocuklarımıza göz kulak olalım. Biz elimizden geleni yapıyoruz, ama en büyük görev siz dşayetli velilere kalıyor.”

Büyükkent Belediyesi’nin çocuklar için en önemli projelerinden biri olan Bilgievleri’nin 2019 Çocuk Şenliği Programı için geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Alanda şişme oyun grupları, 3D dizayn ve baskı, yüz boyama, robot gösterisi, kağıt yapımı, ebru yapımı ve ahşap atölyeleri gibi birçok keyifli aktivite hazırlandı. Öğrencilerin yaz aktivitelerinde yapmış olduğu resim sanat çalışmaları ise aktivitelerde velilerin beğenisine sunuldu.

Seka Park Uçurtma Tepesi’nde kurulan eğlence parklinkarının yanı sıra Bilgevleri’nde yaz aktivitelerine katılan öğrenciler, sahnede de birbirinden renkli gösteriler sergiledi. Bilgievleri’nde eğitmenlerinden öğrendikleri bilgiler ile sahnede ilahiler okuyan, şarkılar söyleyen öğrenciler, gerçekleştirdikleri yöresel halk oyunlarıyla da izleyenlere renkli ve heyecanlı anlar yaşattı. Hayme Ana Bilgievi öğrencilerinin İşaret Dili İstiklal Marşı ile başlayan sahne aktiviteleri, Yuvacık Bilgievi öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve akabinde Serdar Bilgievi öğrencilerinin hazırladığı Mehteran ekibiyle devam etti.

Bilgievleri’nde 17 Haçünkün’da başlayan yaz aktiviteleri 8 Ağustos’ta düzenlenen Bilgievleri Çocuk Şenliği uygulamasıyla son buldu. İlk ve ortaokul öğrencileri, böylece yaz boyunca vakitlerini en uygun şekilde geçirme fırsatı yakalarken yaz aktivitelerinden 10 bin öğrenci ve bin veli yararlandı. Ayrıca Elif-ba ve Kur’anı Kerim derslerinden 3 bin 500 öğrenci istsöyledi. Öğrenciler bağlı bulundukları Bilgievleri’nde; Kur’an eğitimi, havuz aktiviteleri, gençlik kampları, kültürel ve sosyal geziler, keyifli oyunlar, el sanatları ve dizayn, sportif faaliyetler, müsabaka ve turnuvalar, satranç ve zekâ oyunları gibi birbirinden keyifli ve eğitici faaliyetlere katıldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi