Binlerce kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs salgını dünyaya hızla yayılmaya devam ederken, vaka sayısında da hızlı artış gözlemleniyor. Sık sık dünya medyasında yer alan ünlüler ve siyasetçiler de söz konusu Covid-19 adlı virüse yakalanarak evlerinde karantinaya çekiliyor. Kimileri yaptırdıkları testlerin pozitif çıktığını sosyal medya hesaplarından doğrudan halka duyuruyor, kimileri ise medya aracılığı ile bunu yapmayı tercih ediyor.

Aralarında Hollywood yıldızları, Türk siyasetçiler, NBA oyuncuları, AB yetkilileri, prensler, devlet başkanları ve teknik direktörler de bulunuyor. Tüm dünyada hızla yayılmaya devam eden koronavirüs salgını, birçok sporcuyu da etkiledi.

Virüse yakalanan sporcuların yeniden kariyerlerine devam edip edemeyecekleri merak ediliyordu. Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Alpay Azap, bu soruya yanıt verdi.

"Ciddi bir hasar bırakmayacaktır"
Sporcularda koronavirüs salgını bulaşması sonrası kariyerlerine devam edip edememe sorusunu yanıtlayan Alpay Azap, "Ciddi bir hasar bırakmadığını biliyoruz. İyileşme dönemi 1-2 ayı da bulabilir. Taburcu olduktan sonra herhangi bir hasar kalmaksızın kişiler normal hayatlarına dönüyorlar. Sporcuların vücut kapasiteleri daha da gelişmiş olduğu için onların hasarsız iyileşme oranları çok daha yüksek" dedi.

Editör: Haber Merkezi