Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığında CNR Expo Fuar Merkezi’nde organize edilen şenlikte Toroslar Belediyesi standına gelen misafirlere Greenbox Teknolojisi ile sanal uzay turu attırıldı.

3 gün süren Bilim Şenliği'nin son gününde Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kızıyla birlikte stantları gezerek, öğrencilerden ve katılımcılardan bilgiler aldı.

 “Çocuklarımızı Bilime Teşvik Etmeliyiz”

Toroslar Belediyesi standında uzay turu yapmak isteyen vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Yılmaz, çocukların bilimsel konulara olan ilgisinin ailelerce desteklenmesinin öneminin büyük olduğunu söyleyerek “Bilimsel konulara olan merak erken yaşlarda başlar. Bizlerde anne ve babalar olarak çocuklarımızı sürekli değişen ve gelişen dünyaya hazırlamalıyız. Bu noktada çocuklarımızı bilimin yaşamdaki önemini fark etmelerini sağlamak için onları bu konuda teşvik etmeliyiz.” dedi.

Eğitimin temel hedeflerinden biri, çocukların “bilimsel düşünme becerilerinin” geliştirilmesi olduğuna da dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Bilimsel düşünme becerilerine sahip bireyler olmak, günümüz koşullarının kaçınılmaz bir gereğidir.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi