Türkgün | Bilim Teknoloji | Güney Kore’de yapay zekayla flört programı: Avatar, konuşacak konu kalmayınca katılımcıyı terk etti

Güney Kore’de yapay zekayla flört programı: Avatar, konuşacak konu kalmayınca katılımcıyı terk etti

Güney Kore’de yayımlanan altı bölümlük bir televizyon programında üç katılımcı, ideal partnerlerine göre tasarlanan yapay zeka avatarlarıyla flört etti. Programda ayrılık konuşmasından dans teklifine kadar farklı sahneler yaşandı.

Güney Kore’de yayımlanan altı bölümlük bir televizyon programında üç katılımcı, ideal partnerlerine göre tasarlanan yapay zeka avatarlarıyla flört etti. Programda ayrılık konuşmasından dans teklifine kadar farklı sahneler yaşandı.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

Güney Kore yapımı “My A.I. Partner: Strange Love” adlı televizyon programı, insanların yapay zeka destekli avatarlarla romantik bir bağ kurup kuramayacağını ele aldı.

The New York Times’ın haberine göre altı bölümlük yapımda, üç katılımcının ideal partnerlerine ilişkin verdiği bilgilerle avatarlar tasarlandı. Katılımcılar, bu dijital karakterleri tabletlerle yanlarında taşıyarak sohbet etti ve birlikte vakit geçirdi.

BALIK TUTMA GEZİSİNDE AYRILIK

Programın katılımcılarından Kim Hee-min, bir bölümde tabletle yan yana uyurken görüntülendi. Başka bir bölümde ise bir avatar, konuşacak konularının kalmadığı gerekçesiyle balık tutma gezisi sırasında Kim ile ilişkisini sonlandırdı.

Başlangıçta karşısındakinin bir makine olmasına takıldığını anlatan Kim, zamanla sohbetlerinden keyif aldığını söyledi. Na-hee isimli avatarın başka bir avatarı kıskandığını ifade etmesi de programın dikkat çeken sahnelerinden oldu.

YÜRÜYÜŞTE MÜZİK VE DANS TEKLİFİ

Lee-ho adlı avatar, Jang Do-yeon ile akşam yürüyüşü sırasında şarkı çalarak “Elinizi tutabilir miyim?” diye sordu ve katılımcıyı dansa davet etti. Jang da elindeki tabletle kendi etrafında dönerek dans etti.

Ancak Jang, son bölümde karşısındakinin yapay zeka olması nedeniyle program dışında görüşmeye devam edemeyeceğini belirtti.

Üçüncü katılımcı Lee Yu-bi ise Sa-hun adlı avatarın kendisine hediye olarak bir çizimini hazırlamasının ardından, zaman zaman onun insan mı yoksa yapay zeka mı olduğu konusunda kafasının karıştığını anlattı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...