Öğrencilere, görsel sanatlar veya müzik alanında yetenekleri doğrultusunda eğitim veren BİLSEM kayıtlarının detayları araştırıyor. MEB'in her sene düzenlediği BİLSEM kayıt nasıl ve nereye yapıldığı ve BİLSEM kayıtlarının ne zaman başladığı sorgulanıyor.  2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin sonuçları geçe haftalarda açıklanmıştı.

BİLSEM KAYIT NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Pekçok öğrencinin eğitim almak için çaba sarf ettiği BİLSEM'de kayıtları 23 Ağustos'ta başlayacak ve 10 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek.

BİLSEM KAYITLARI NASIL VE NEREYE YAPILIR?

BİLSEM'de eğitim almaya hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerinde, bağlı oldukları ildeki Bilim ve Sanat Merkezi'ne doğrudan müracaat ederek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

BİLSEM KAYIT TAKVİMİ NASIL?

29 Mart 2021 -18 Haziran 2021 Resim ve Müzik Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirmelerin Yapılması
29 Mart 2021 – 9 Temmuz 2021 Genel Zihinsel Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirmelerin Yapılması

14 Temmuz 2021 Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin http://meb.gov.tr adresinden ilan edilmesi

26 Temmuz 2021 – 06 Ağustos 2021 Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itiraz başvurularının alınması

09 Ağustos-20 Ağustos 2021 Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi

23 Ağustos 2021-10 Eylül 2021 Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri; örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri, 81 ilde 135 merkezde hizmet vermektedir.

Editör: Haber Merkezi