İlkokullarda tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak BİLSEM mülakat sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili araştırma yapan öğrenci velileri, 2021 BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı mı diye merak ediyor. BİLSEM mülakat sonuçlarını nasıl öğrenileceğini sorgulanıyor.

İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak BİLSEM'de sonuçlar bugün açıklandı.

2021 BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 BİLSEM mülakat sonuçlarını 14 temmuz tarihi itibariyle açıklanacağını duyurmuştu. Sabah saatlerinden itibaren öğrenci ve veliler, BİLSEM sonuçları açıklandı mı araştırması yapıyor. BİLSEM sonuçları MEB tarafından açıklandı.

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

BİLSEM SONUÇLARINA İTİRAZ NEREYE VE NE ZAMAN YAPILIR?

BİLSEM sonuçlarına itirazlar ise İl Milli Eğitim Müdürlüklerine, 26 Temmuz-9 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılabilecek. Yapılan itirazların sonuçları 28 Temmuz-06 Ağustos 2021 tarihlerinde belli olacak.

2021 GÜNCEL BİLSEM TAKVİMİ

29 Mart 2021 -18 Haziran 2021 Resim ve Müzik Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirmelerin Yapılması
29 Mart 2021 - 9 Temmuz 2021 Genel Zihinsel Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirmelerin Yapılması
14 Temmuz 2021 Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin http://meb.gov.tr adresinden ilan edilmesi
26 Temmuz 2021 – 06 Ağustos 2021 Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itiraz başvurularının alınması
09 Ağustos-20 Ağustos 2021 Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi
23 Ağustos 2021-10 Eylül 2021 Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi

BİLSEM NEDİR?

Açılımı, Bilim ve sanat merkezleri olan BİLSEM, örgün eğitime alternatif bir program değil, destekleyici bir uygulamadır. Bu nedenle BİLSEM’e kabul edilen öğrenciler, Bilim ve Sanat Merkezlerinde okul saatleri dışında özel eğitimler alırlar.

BİLSEM’in amacı, örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan ancak diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, BİLSEM, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.

Editör: Haber Merkezi