Özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi için 2022 BİLSEM sınavı gerçekleştirilecek. Öğrenciler ve velerin merakla beklediği BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak, belli mi? sorusuna cevap arıyor. 2022 BİLSEM sınav tarihi belli oldu mu? Sınav sürecine ilişkin takvim Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. 

2022 BİLSEM SINAV TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Bilim Sanat Merkezleri olarak bilinen 2022 BİLSEM sınavının tarihi henüz belli olmadı. 2021 yılında gerçekleştirilen BİLSEM sınavları baz alındığında, BİLSEM sınavının bu sene de Mart ayının sonlarına doğru yapılması bekleniyor.

bilsem

2022 BİLSEM KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1- Kayıt Formu

2- Veli Muvafakat Belgesi

3- Öğrenci Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4- 2 Adet Fotoğraf

5- Örgün eğitim kurumundan alınan öğrenci belgesi

BİLSEM sınavı ne zaman 2022? MEB BİLSEM sınavı tarihi belli oldu mu 2022?

BİLSEM’E NASIL BAŞVURULUR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Diğer senelerden farklı olarak 2019 - 2020 Eğitim Döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebildi. Aslında dolaylı bir şekilde Bilsem sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan "gözlem formu" listesiyle aday gösterilmektedir.

BİLSEM yani Bilim ve Sanat Eğitim Merkezine öğrencilerin seçilmesi her yıl belli tarihler arasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılır. Sınav İlkokula giden 1-2 ve 3’üncü sınıf öğrencilerini kapsar. Sınav online olarak tablet üzerinden yapılır. Başvuru işlemi için öncelikli olarak velilinin ücreti yatırması ve sonrasında da sınıf öğretmeninden gözlem formunun doldurulmasını ister. Bu sınava başvurular bireysel olarak yapılır. Öğretmenin doldurmuş olduğu form ile birlikte öğrenci aday olarak gösterilmiş olur.

BİLSEM'DE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?

Bilim ve Sanat Merkezlerinde öğrencilere, akademik başarıyı ölçmeye yönelik herhangi bir işlem uygulanmaz, sınav yapılmaz, ölçme ve değerlendirmelerde puan ya da not kullanılmaz. Uygulanan eğitim programlarının her aşamasında Gözlem Formları kullanılarak izleme ve değerlendirme yapılır ve programın sonunda programı tamamlayan öğrencilere "Program Tamamlama Belgesi" verilir.

Editör: Haber Merkezi