Basketbol Süper Ligi’nde takımların yedi günde üç maç oynadığı yoğun haftayı geride bıraktık. Play off’a kalma ve iyi bir sıra kapma mücadelesi nedeniyle çekişmenin, savunma ve sertliğin üst düzeye çıktığı karşılaşmalar izledik. Fenerbahçe ve Anadolu Efes’inkiler dışında başabaş giden hatta son saniyelerde skoru değişen maçlar vardı. Galatasaray – Tofaş, Bahçeşehir Koleji – Beşiktaş, Darüşşafaka - Beşiktaş gibi…

Bu haftaya kadar altı yedi takım playoff için savaş veriyordu. Ancak şimdi fotoğraf biraz daha netleşti. Matematiksel olarak kesinleşmese de ilk yedi sıra artık belli gibi. Fenerbahçe, Anadolu Efes zaten ayrı bir dünyada. Tofaş da en yakın takipçisi Gaziantep Basketbol’uMeija’nın son bölümdeki sayılarıyla mağlup edince yerini sağlamlaştırdı. Gaziantep Basketbol’un yanısıra son üç maçı kazanan ekiplerden Galatasaray, Beşiktaş da epey rahat. Türk Telekom da üç galibiyete ulaşınca yedincilikten aşağı düşme şansı kalmadı gibi. Pratikte gerçekleşmesi çok ama çok zor olan sonuçlar olmazsa bu takımlar artık playoff’a en kötü altıncı sırada girip Fenerbahçe ve Anadolu Efes’ten kaçmanın yolunu arayacak.

Küme düşme hattı da netleştiği için bütün gözler son playoff vizesini hangi takımın alacağına odaklanacak. Şu anda görünen takımlara 13 ya da 14 galibiyet gerekli. Averaj da belirleyici olabilir. Bitime dört maç kala bir bilete dört aday var. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji, Darüşşafaka ve Banvit. Son haftalarda sadece Sakarya BŞB ve Arel Üniversitesi Büyük Çekmece’yi yenebilen Karşıyaka hala yarışın içinde ve 36 puanı var. Tıpkı Bahçeşehir Koleji gibi. Ancak bu iki takımın dezavantajı maç fazlaları olması. Kalan üç haftada hem birbirleriyle oynayacaklar hem zorlu rakiplerle. Karşıyaka’nın diğer maçları Gaziantep Basketbol ve Anadolu Efes’le,Bahçeşehir’inrakipleri Tofaş ve İBBSK. Üç galibiyet onlar için playoff demek. İkisinden biri playoff’a girecek ya ikisi de dışarda kalacak. Bu durumda Karşıyaka Afyon yenilgisini, Bahçeşehir de son saniyede kaybettiği Beşiktaş maçını uzun süre unutamayacaktır herhalde.

Banvit ile Darüşşafaka’nın dörder maçı var. Galatasaray galibiyetiyle umutlanan ancak Beşiktaş’a bir sayıyla son anda yenilen Darüşşafaka, hem avantajını hem moral motivasyonunu kaybetti. Geride kalan haftasonu belki de playoff yolunda en kritik maçını oynadıDarüşşafaka, Banvit’e karşı. İstanbul ekibi son periyota yedi sayı önde girdi, ancak Banvit Tolga, Rıdvan ve Perez’in iyi oyunu ve iyi savunma ile 29-15’lik üstünlükle maçı çevirdi. Daçka, Eurolig oynadığı sezonda playoff dışında kalabilir. Bu yenilgiyle iki puan geri düştüler. Kalan maçları Banvit’ten “bir nebze” daha rahat (Sakarya BŞB, Fenerbahçe, Türk Telekom, Arel Ü. Büyükçekmece) yine de iki puan önemli bir handikap. Yenilginin ardından Oğuz, Douglas ve Diebler’in süresiz kadro dışı bırakılması da cabası.

Banvit, Hakan Demir göreve geldiğinde dipteydi. 13 haftada 9 galibiyet, 4 yenilgi aldılar. Fenerbahçe’yi, Tofaş’ı, Türk Telekom’u, Bahçeşehir Koleji’ni son olarak Darüşşafaka’yı yendiler. Ciddi bir çıkışla bırakın küme düşmeyi playoff için güçlü aday konumuna geldiler. Maç eksiğini eklediğimizde Karşıya ve Bahçeşehir’le aynı puanda. Sakarya BŞB dışında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Türk Telekom’la oynayacaklar. Kabus gibi başlayan sezonu mutlu sonla bitirmeleri için en az iki galibiyet almaları şart. Tam da Banvit şirketinin gelecek sezondan itibaren kulübe olan desteğini bitireceğini açıkladığı bu günlerde bakalım örnek takım Banvit’in hikayesi nasıl gelişecek? Nasıl sonlanacak?