Bir maçta takımlar, kendileri atak yapmaktan çok rakibin atak yapmasını engellemeyi ön planda tutuyorlarsa o maç seyredilmekten çıkıyor, uyku getiriyor. Maçın 60 dakikası böyle geçti. Hem Abdullah Avcı hem de Çağdaş Atan topla çıkacak rakiplerine önde baskı yapıp, oyun kurmalarını engelleme taktiği vermişler. Aytemiz Alanyaspor, zaman zaman bunu aştı ve net ataklar yapabildi. Maçın başında Salih Uçan’ın şık şutu direkten dönmeyip kaleye girseydi, belki de maçın havası ilk yarıda da keyif verirdi.

Abdullah Hoca oyuncu değişikliklerini takım gol yemeden önce yapmadı. İkinci yarının başında yapılacak hamlelerle Trabzonspor daha önce gol bulabilirdi. Ama, Djaniny olmayınca da Trabzon’un gol atması zorlaşıyor. Paslarla atak yapamayınca, havadan uzun topları denediler. Şut attılar. Net pozisyonlar da yakalandı. Ancak, Marafona’nın sakatlığında kaleye geçen Serkan Kırıntılı gole izin vermedi.

Uğurcan her maçta Trabzon’un kurtarıcısı oluyordu, ama dün iyi değildi. Milli takımımızın önümüzdeki yıllarda değişmez file bekçisi olacak, ancak ayağıyla topa vurma konusunda kendini geliştirmesi lazım. Bir vuruyor top dağlara taşlara gidiyor. Konuk Alanyaspor’un ilk golü de yaptığı kötü bir ayak vuruşu sonrası geldi zaten.

Alanyaspor zor görünen maçta, deplasmandaki galibiyet hasretini giderdi. Davidson 62’nci dakika oyuna girdi 2 gol attı, 90 dakika oynasaydı ne olurdu acaba?

Suat Arslanboğa ligin en tecrübeli hakemlerinden biri. İki sezondur MHK’lar tarafından haksız uygulamalarla karşı karşıya kalıyor. Ama yılmıyor, çalışmaya devam ediyor. Kritik maçlarda MHK yine görev vermek zorunda kalıyor. O da sakin yapısı ve tecrübesiyle işin altından kalkıyor maçları sızıltısız tamamlıyor. Trabzonspor’un kazandığı penaltı “VAR bunun için var” denecek bir pozisyondu. Özgür Yankaya yerinden yardım etti. Sorunu çözdü.