Sporun gündemi de Corona oldu. Spor camiasından hastalığa yakalananların durumu gündemin ilk sırasında. Fatih Terim ve Yusuf Günay’dan gelen güzel haberlerin tüm diğer hastalar için de gelmesi herkesin yürekten dileği.

Maalesef salgının tırmanışı devam ediyor. Ne zaman kırılacağı, ne zaman biteceği belli değil. Ama ne kadar acıdır ki, bu durumda bile ligler nasıl tamamlanmalı önerileri herkesin ağzında sakız gibi. Kimin önerisine baksanız, ait olduğu camianın menfaatini gözetiyor. Bir başka deyişle, herkes kendine yontmaya çalışıyor. Bırakın Beyler bu işleri, size böyle bir soru sorulmuş olsa bile “Bunları konuşmanın zamanı değil” cevabı sizi yüceltir. Dün Sayın Bakan Kasapoğlu bir platformda spora dönüş tarihi ile ilgili olarak bilim kurulunun tavsiyesi doğrultusunda karar vereceklerini açıkladı. Bence de doğru olanı bu zaten. Sosyal mesafe zorunluluğu ortadan kalkıncaya kadar, spora tekrar dönüş yapmamız imkansız gibi görünüyor. O yüzden bu salgının bir an önce kırılmasına, hepimiz birer birey olarak, evde kalıp, kurallara uyup, katkıda bulunmalıyız.

Önceki akşam Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan yardım kampanyasına katılımın çok yüksek oranda ve yüksek rakamlarla olacağını düşünüyorum. Spor camiası da tüm mensupları ile bu kampanyanın içinde en üst sıralarda mutlaka yer alacaktır. Daha kampanya başlamadan yapılan yardımlar bunu gösteriyor. Sadece şunu merak ediyorum? Spor programlarında oturdukları yerden fütursuzca ahkam kesen, kendilerini namus ve iyilik abidesi gibi gösteren, her şeyin en doğrusunu ve en iyisini bildiklerini ve yaptıklarını zanneden yorumcuların isimlerini bu yardım kampanyasının içinde görebilecek miyiz?