Beşiktaş haftalar süren sıkıntının ardından teknik direktörünü değiştirip Çaykur Rizespor deplasmanına çıktı. Siyah-Beyazlıların ‘evladı’ Sergen Yalçın, kendisini çağıran taraftarın gücüyle sahaya çıktı. Takım kadrosunda Abdullah Avcı ile aynı isimleri tercih etti. Ancak, Avcı gibi sol bekten sağ açık yaratmak gibi macera aramadan, herkesi kendi yerinde sahaya sürdü.

Son 9 maçta kalesini gole kapatamayan savunmayı, Mohammed Elneny ile güçlendiren genç teknik adam, golü öncelikle Burak Yılmaz’a kanatlardan yapılacak orta ve paslara, olmazsa kaptanın duvar olacağı pozisyonlarda, ortadan atılacak şutlara bırakmıştı. Taktik dizilişin artısı, soyunma odasındaki konuşmanın da etkisiyle oyun Çaykur Rizespor ceza alanında oynanmaya başladı, demek yanlış olmaz.

İlk yarım saat dolarken, ilk gol planı tuttu ve Burak Yılmaz’ın golü Siyah-Beyazlılara ‘bu kez olacak’ hissini verdi. Ardından gelen pozisyonların yolunu da açtı. Ara transferin en hareketli takımlarından ev sahibi, Beşiktaş’ın baskısı altında, eski maçlarda rakiplerine verdiği sıkıntıyı yaratamadı. Topu ayağında tutmakta zorlanırken, tek çözümü uzun toplarda buldu. Ev sahibinin yeni golcüsü Milan Skoda, Caner Erkin’in kafasından seken pozisyonda kaçırdığını, top Victor Ruiz’in kafasından sektiğinde gole çevirdi.

İkinci yarı ev sahibi baskılı başladı. Beş dakika kadar süren yükten kurtulan Beşiktaş, ilk yarıdaki kadar kararlı olmasa da, oyunu yine rakip alana taşıdı. Ancak, bu kez karşısında teslim olmaya direnen bir takım vardı. Baskılı ancak, etkisiz bir takıma dönüşen Siyah-Beyazlılar, rakibinin hızlı hücumlarında sıkıntı yaşadı. Çaykur Rizespor’un girdiği net pozisyonlarda kaçırdıklarının cezasını, Adem Ljajic’in asistinde Gökhan Gönül çok sert bir şutla kesti.

Kalan dakikalar konuk takımın skoru koruma çabasıyla geçti. Ve Sergen Yalçınlı Beşiktaş, ilk sınavında, ilk yarıdaki oyunu, ikinci yarıdaki şansıyla kazandı.