HABER: MEHMET ARKAN

31 Mart seçimlerinde Atatürk ün Amasya'ya gelişinin 100.yılı anısıyla 100 projeyle yola çıkan Başkan SARI Şehri ortak akılla beraber yöneteceğiz sözünü, gerçekleşen 1.ortak akıl konseyiyle yerine getirmiş oldu.

Toplantıya; Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın Başkanlığında Belediye Başkan Başdanışmanı Ahmet Yenihan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çoban, Hasan Şahin ve İsmail Kazan, Amasya Eski Milletvekili Ali Hatipoğlu, Amasya Eski Belediye Başkanları Gündüz Türem ve Mustafa Hatipoğlu, Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Karaman, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Olimpiyat Dünya ve Avrupa Şampiyonu eski Milli Güreşçi Mahmut Demir, Mimarlar Odası Başkanı Hüsamettin Seçilmiş, Mimar Hüsamettin Yelken, Makine Mühendisi Gökhan Erdem, Müteahhit Soner Karaca, Mimar Ali Kamil Yalçın, Eczacı Rasim Seven, Eğitimci Ali Osman Kurt, Mali Müşavir Yalçın Özbaş, Mimar Hatice Gültekin Şeker, Eğitimci Gülseren Ertopçu, Makine Mühendisi Mustafa Sağıroğlu, İnşaat Mühendisi Fatih Demircan, Eğitimci Mustafa Tekin, Çiftçi (Tüccar) Cemil Çelik, İnşaat Mühendisi Yavuz Cömert, Makine Mühendisi Zafer Ürgüplü, Makine Mühendisi Bahadır Koçak, Eczacı Turgut Umur, Makine Mühendisi Bahri Buğra Çekin, Öğretim üyesi Bilge Şimşek İlhan ve basın mensupları katıldı. İlk olarak Amasya Belediyesi Strateji ve Geliştirme Müdürü Serpil Demir toplantı hakkında bilgi verdi.

ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ

 Daha sonra toplantıda söz alan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, şunları kaydetti; “31 Mart 2019 yerel seçim çalışmalarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün Amasya’ya teşriflerinin 100’üncü yıl anısına 100 proje ile yola çıktık. Bu projeleri bir kitap haline getirdik. Kitabın ilk başında vurguladığımız bir madde var, buda ortak akıl konseyi, ikincisi ise şeffaf belediyecilik, bu anlamda oluşturacağımız ortak akıl konseyi ile Amasya’mız için üreteceğimiz projelerimize katkı sağlayacak, alanlarında uzman, tecrübeli siz büyüklerimizle şehrimizi marka şehir yapabilmemiz noktasında önemli adımlar atacağımızı düşünüyorum” diyen Başkan SARI,Şehrin ortak akılla yönetilerek marka şehir haline getireceklerini söyledi.

ŞEHRİN VİZYONUNU DEĞİŞTİRECEK PROJELER ANLATILDI

Daha sonra söz alan Amasya Belediye Başkan Başdanışmanı Ahmet Yenihan ise şehrin vizyonunu değiştirecek önemli projeler hakkında Ortak Akıl Konseyi üyelerine bilgiler verdi. Akabinde Fen işleri Müdürü Ali Özel hayata geçirilmesi planlanan ve altyapısı oluşturulan ve şehrin vizyonunu değiştirecek projelerin detayları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmaların ve sunumun devamında toplantıya katılan üyeler sırasıyla söz alarak Amasya için yapılması gereken konu başlıkları hakkında düşüncelerini dile getirdiler. Toplantı takviminin belirlenmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı sonrası program son buldu.

Editör: Haber Merkezi