Transfer sezonunda dünyaca ünlü isimlere siyah beyazlı formayı girdirmeyi başara Beşiktaş, yeni sponsorlarla maddi gelir elde etmeyi sürdüyor. Kara Kartal son olarak dünyanın öncü taraftar token platformu bitci ile 3 yıllık sporsorluk anlaşmasına vardı. Bu gelişmenin ardından futbol severler, Bitci nedir, ne işe yarar? gibi sorulara yanıt arama başladı.

Beşiktaş'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Dünyanın öncü taraftar token platformu Bitci ile imzaladığımız tribün isim hakkı sponsorluğu gereğince, Vodafone Park Güney Tribünü önümüzdeki üç yıl boyunca “Bitci Tribünü” olarak anılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

BİTCİ NEDİR?

Beşiktaş'ın yeni sponsoru Bitci, kripto para birimlerinin ticareti ve muhafaza edilmesi için platform sağlayan bir Türk Kripto Para borsasıdır. 2018 yılında Çağdaş Holding'in CEO'su olan Burak Çağdaş Çağlar tarafından kurulmuştur. Kullanıcılarının yatırım hareketlerini inceleyip, raporlayan bir Türk Dijital Para borsasıdır.

Bünyesinde; Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Link Coin, Stellar, Dash , Basic Attantion Token kripto para birimlerini barındırır. Kullanıcılarının yapmış olduğu alım ve satım işlemlerini baz alarak potansiyel kazançlarını raporlayan ilk Türk kripto para borsasıdır. Ayrıca Karşıyaka, Eskişehirspor ve Ankaragücü fan tokenlerini çıkartan Bitci, fan token çıkartan ilk Türk kripto para borsası olmuştu

BİTCİ'NİN TARİHSEL SÜREÇLERİ

Karşıyaka Spor Kulübü'nün taraftar tokenini üretmiştir.
Ziraat Bankası, ve VakıfBank ile anlaşmalar yapmıştır.
2019 yılında Blockchain Economy İstanbul Summit'in sponsorluğunu üstlenmiştir.
2019 yılında Coin Market Cap'te listelenmeye başlamıştır.
Kendi blockchainini yaratan ilk Türk kripto para borsası olmuştur.
Bitci OTC servisiyle Whatsapp, Telegram, Discord ve telefon bağlantısı desteğiyle Bitcoin alım-satım hizmeti vermeye başlamıştır
Kişiye özel olarak kâr-zarar grafiği sunan dünyadaki ilk kripto para borsası olmuştur.
2021 yılında Formula 1 takımı McLaren'a sponsor olarak ilk Türk Formula 1 sponsoru olmuştur.
2021 yılının mayıs ayında İspanya milli futbol takımın resmi fan token sponsoru olmuştur.

BEŞİKTAŞ KAP'A BİLDİRDİ

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle:

“Şirketimiz ile Bitci Teknoloji A.Ş. arasında yürütülen görüşmeler neticesinde, Tribün Sponsorluğu ve sözleşme kapsamındaki diğer reklam haklarının kullanılması karşılığında 2021-2022 sezonundan başlamak üzere 3 sezon için Şirketimize toplam 5.627.000 Avro + KDV ödenmesi konusunda anlaşma sağlanmıştır.”

Kulübümüzün Bitci ile imzaladığı anlaşma gereğince DenizBank Tribünü olarak anılan Vodafone Park Güney Tribünü, önümüzdeki üç yıl boyunca “Bitci Tribünü” olarak anılacak.

Katkılarından dolayı DenizBank’a teşekkür eder, Bitci sponsorluk anlaşmamızın camiamız ve Türk futbolu için hayırlı olmasını temenni ederiz.

Editör: Haber Merkezi