Bitcoin Dogecoin ne kadar? Dogecoin tüm zamanların en yüksek rekoruna imza attı. Kripto para birimlerinin yükseliği gittikçe artıyor. Özellikle pandeminin başladığı tarihten itibaren kripto paralar yükseliş trendinde. Bitcoin ne kadar Dogecoin ne kadar? en çok merak edilenler arasında. İşte güncel fiyatlar...

BİTCOİN NE KADAR? BTC FİYATI TL KARŞILIĞI

Bitcoin TL olarak bugün: 519.028,13 TL

Bitcoin, dolar bazında bugün: $64.358,5

BİTCOİN NEDİR?

Bitcoin herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir. Virgülden sonra 100-milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilir. Ayrıca Derin Ağ'da en çok kullanılan para birimidir.

Bitcoin nasıl alınır?

Bitcoin sahibi olmak için çeşitli platformlar üzerinden gerçek para birimleri karşılığı satın alabilirsiniz...

DOGECOİN FİYATLARI

Dogecoin, 14 Nisan öğle saatleri itibariyle $0,138820 seviyesinde seyrediyor.

Türk Lirası olarak 1.12 TL seviyesine denk geliyor.

DOGECOİN (DOGE) NEDİR?

Son dönemlerde adı sıklıkla duyulan kripto paralardan biri olan Dogecoin (DOGE) 2013 yılının Aralık ayında ortaya çıkmıştır.

Geleneksel bankacılık işlem ücretlerinin olmadığı ve aynı zamanda eğlenceli bir ödeme sistemi oluşturmak amacıyla tasarlanan Dogecoin (DOGE) Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından üretilmiştir.

Ocak 2014 tarihine gelindiğinde bu para birimi ulaştığı toplam işlem hacmi ile Bitcoin de dahil olmak üzere çok sayıda kripto para birimini geride bırakmıştır. Yaşanan bu Dogecoin (DOGE) yükselişi devam etmiş, 14 Nisan 2021 tarihinde 0,1277 dolar zirvesine erişmiştir.

Dogecoin (DOGE), blockchain teknolojisinde bir yenilik çıkarma amacı olmadığı için transferleri, Litecoin kripto para biriminin kurduğu blockchain ağı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Litecoin ağında yapılan güncellemeler Dogecoin (DOGE) ağı için de geçerlidir.

İlk ortaya çıktığında Dogecoin (DOGE) yatırım amacıyla her bir blok madenciliği için kullanıcıya rastgele bir ödül verilmekte iken ilerleyen zamanlarda bu ödül statik hale dönüştürülmüştür.

Özellikle bahşiş hizmeti için yaygın olarak kullanılan bu kripto para çeşitli projeleri finanse etmek amacıyla da tercih edilmektedir. Bahşiş amaçlı kullanım şeklinde kullanıcılar tanınması gerektiğine inandıkları katkılar ya da göndericiler için diğer kullanıcıya bahşiş vermektedir.

Dogecoin (DOGE)’i diğer kripto para birimlerinden ayıran en önemli özellik deflasyonist değil enflasyonist olmasıdır. Yani dolaşımdaki Dogecoin (DOGE) ile ilgili herhangi bir sınırlama yoktur. Bitcoin ve benzeri para birimleri sınıra ulaştığında madenciliğe devam etmek bir süre sonra karlı hale gelmeyecektir. Bu nedenle Dogecoin (DOGE) uzun vade işlemleri açısından da avantajlıdır.

DOGECOİN REKOR KIRIYOR!

Şaka token'ı olarak başlatılan DOGE, en son ATH'sini 29 Ocak'ta ilk kez 0.087 dolar seviyesine ulaşarak kaydetmişti. O dönem DOGE fiyatı, Reddit grubu SatoshiStreetBets, TikTok trader'ları ve tabii ki Tesla CEO'su Elon Musk tarafından 24 saat içinde yüzde 800'ün üzerinde pump'lanarak piyasada büyük ses getirmişti.

Özellikle milyarder girişimci Elon Musk, düzenli olarak Dogecoin paylaşımı yaptığından büyük fiyat artışlarında DOGE ile birlikte anılmaya başlamıştı. Bir köşede Elon Musk'ın Twitter paylaşımı yapmasını bekleyen kripto üyeleri olduğunu bile söylemek mümkün.

Ocak ayındaki ralli, kripto para biriminin sadece bir günde yüzde 74'ün üzerinde düşüş göstermesi ile sadece bir pump olarak kaldı, ancak DOGE şimdi Musk'ın Twitter paylaşımları olmadan tüm zamanların en yüksek seviyelerinde ikna edici bir şekilde hareket ediyor.

Dogecoin’in (DOGE) şu an için piyasa değeri ₺134,515,638,969, seyreltilmiş piyasa değeri ise ₺137,884,909,386’dir. Piyasada toplamda 129,168,787,593 DOGE arzı bulunmaktadır. Dogecoin (DOGE), maksimum bir piyasa arzına sahip değildir, bu sebeple piyasa alımları sınırsızdır. Dogecoin (DOGE), piyasa sıralamasında şu an için en büyük 10. Kripto para birimi olarak işlem görmektedir.

Editör: Haber Merkezi