Bitcoin fiyatları diğer kripto paraların da seyrini belirliyor. Bu sebeple en çok merak edilen bitcoin fiyatı belli oldu. Kripto paralar yükselir mi, ne zaman yükselir? yatırımı olanlar tarafından merak ediliyor. Ethereum fiyatının Bitcoin fiyatına oranı son iki buçuk yılın zirvesine ulaştı. Ethereum kazandırmaya devam ediyor. İşte kripto para piyasasında son durum...

BİTCOİN NE KADAR?

BTC'nin fiyatı 54 bin 500 dolar seviyesinde. BTC'nin toplam piyasa değeri de 1 trilyon doların üzerinde tutunmaya devam ederken, Bitcoin hakimiyeti yüzde 46'ya gerilemiş durumda.

Bitcoin Ethereum fiyatı

DOGECOİN NE KADAR?

Dogecoin'in fiyatı da tıpkı BTC gibi son 24 saatte değişmedi. DOGE fiyatı 31 dolar centten işlem görüyor.

ETHEREUM'UN BİTCOİN DEĞERİ İKİ BUÇUK YILIN ZİRVESİNDE 

Ethereum fiyatının Bitcoin fiyatına oranı son iki buçuk yılın zirvesine ulaştı. Nisan ayında yaşanan kripto para piyasası çöküşünden sonra hızlı bir şekilde yükselen Ethereum’a kıyasla Bitcoin hala tam olarak toparlayabilmiş değil.

JP Morgan stratejistleriyse istikrarlı likiditasyon ile Ether’in rüzgarı arkasına aldığını düşünüyor. Ethereum geçen sene yüzde 1.200 yükseliş kaydetmişti.

Bitcoin bu hafta 52-56 bin dolar arasında dar bir fiyat aralığında seyrederken Bloomberg Galaxy Kripto Para Endeksi hafta başından bu yana yüzde 12 civarında yükseldi.

Litecoin bu hafta yüzde 20’ye yakın yükseliş kaydederken, XRP (Ripple) bu hafta yüzde 48’den fazla değer kazandı.

Bitcoin Ethereum fiyatı

ETHEREUM, BİTCOİN’İ TAHTINDAN EDER Mİ?

Hafta başından itibaren toparlanma sinyalleri veren kripto para birimleri kritik bölgelere yaklaşırken; kripto para dünyasıyla ilgili iki önemli açıklama geldi. Bunlardan ilki, dünyaca ünlü banka JP Morgan’ın Singapur’un en büyük bankasıyla anlaşarak blockchain (blokzincir) ödeme sistemi kurma kararı almasıydı. Yapılacak olan bu ödeme ağı, küresel boyutta olacak ve bu ağla dijital para birimleriyle ödeme yoluna gidilecek. Dev banka, bu adımıyla blokzincir teknolojisine açığız, ancak ödemeler kripto para üzerinden değil, itibari para birimlerinin dijitalleştirilmiş versiyonları üzerinden yapılacak mesajı verdi.

JP Morgan’ın diğer önemli kripto para açıklaması ise, direkt Bitcoin ve Ethereum ile ilgili... Banka Bitcoin’i önemli ve yol açıcı bir kripto para birimi olarak tanımlarken; geleceği ise Ethereum'da bulduğunu ima etti. ABD’li diğer büyük yatırım bankası Goldman Sachs da, JP Morgan’ın gerisinde kalmayarak kurumsal yatırımcıları Bitcoin’e yöneltme sinyali veren çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dev bankalar JP Morgan ve Goldman Sachs, yaptığı bu açıklamalarını neye dayandırdı? Kripto paralar üzerindeki ilginin artması bekleniyor mu? Bitcoin, Ethereum ve AVAX Coin’de hangi seviyeler kritik? Tüm detaylar videomuzda…

KRİPTO PARALAR NE ZAMAN YÜKSELİR?

Piyasa değerlendirmesinde bulunan Bittrt Araştırma Müdürü Helin Çelik, Fox News muhabiri Charles Gasparino’nun, kripto para regülasyonları için Joe Biden'ın hazırlık içerisinde olduğunu aktardığına dikkat çekti. Çelik, “Genel anlamda devletler araştırmalar yaptığı ve konuyu ertelediği için kripto para konusunda hukuki boşluklar yaşanıyor. Talebin artmasıyla gündeme oturan kripto paralar ve blokzincir kavramı ise artık göz ardı edilemeyecek seviyede devam ediyor. ABD tarafında ise atılımlar gelmeye başladı. Tahminler kripto paraların yasaklanması endişesini içermiyor. Regülasyon için ise henüz net bir tarih verilmiş değil.

En popüler Japon kripto para birimi ticaret platformlarından biri DeCurret borsası olarak biliniyor. Popüler kripto-fiat borsası XRPyi ise tekrar platformuna ekledi ve alım satım işlemlerine başlanıldı. Bu gelişme ise XRP için yeni bir zafer olarak değerlendirildi.

Borsa, Dogecoin’i (DOGE) platformunda kabul etmeyi düşündüğünü açıkladı. Dogecoin’in eklenmesi, büyük oranda şaka parası olarak işlev gören kripto para biriminin kullanılabilirliği açısından büyük bir destek olacağı tahmin ediliyor.

Cardano’nun stake etme ölçümleri, sağlam temelleri ve yol haritasında sunabileceği inancının altını çiziyor. Analitik aracı CryptoDiffer tarafından bir araya getirilen veriler, Cardano’nun (ADA) stake etme konusunda lider olduğunu işaret ediyor. Rakamlar, kullanıcıların platformuna 28.95 milyar dolar yatırdığını gösterirken, bunun 25.43 milyar dolarla Polkadot’u (DOT) birinciliği elde etmeyi başarıyor.

Chicago merkezli finansçı Rothschild Investment Corporation, Grayscale Ethereum Trust’ın (ETHE) 265.302’den fazla hissesini satın alarak dünyanın en fazla kullanılan blok zincirine güç veren varlık olan ETH’ye ilk yatırımını yaptı.

Editör: Haber Merkezi