Kripto para piyasaları 22 Ocak 2022 sabahına da düşüşle başladı. Bitcoin fiyatı 38 bin dolar seviyesine kadar düşmesiyle birlikte arama motorlarında merak konusu olan Ethereum daha düşecek mi? Bitcoin ve Dogecoin ne kadar oldu? soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik. işte detaylar…

BİTCOİN NE KADAR?

Bitcoin sert düşüşlerin etkisinden kurtulamadı. Gün içinde en düşük 35 bin 433 dolar, en yüksek de 39 bin 288 dolar seviyesini gördü. Saat 09:33 itibarıyla Bitcoin yüzde 8 oranında düşüşle 35 bin 655 dolardan işlem görüyor. Böylece Kasım ayında gördüğü 69 bin dolar tarihi zirvesinden yüzde 48 oranında uzaklaşmış oldu.

Bitcoin ve Ethereum

ETHEREUM’DA DA DÜŞÜŞ VAR

Ethereum da güçsüz duruşunu koruyor. Gün içinde en düşük 2460 doları gören Bitcoin saat 09:33 itibarıyla yüzde 13 oranında kayıpla 2491 dolardan alıcı buluyor.

DOGE VE SHİBA DA DÜŞÜŞTE

Şaka olarak ortaya çıkan sonrasında finansal değere ulaşan Dogecoin ve Shiba Inu de sert düşüşte. Dogecoin yüzde 13 oranında değer kaybıyla 0.1332 dolar seviyesinde, Shiba Inu ise yüzde 23 oranında kayıpla 0.00001972 dolardan alıcı buluyor. 

KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR?

ABD-Rusya-Ukrayna üçgeninde sıcak gelişmelerin yaşandığı bu günlerde jeopolitik sorunlar kripto para piyasalarını olumsuz etkiliyor. Herhangi bir işgal anında küresel ekonomide dalgalanmalar yaşanabileceği riskini ortaya çıkarıyor.

Fed'in enflasyonla mücadele için faiz artırım hamlesinin yakın zamanda gelecek olması ihtimali de piyasalarda satış dalgası yarattı.

Jeopolitik sorunlardan beslenen yatırım aracı Altın ise ons bazında 2 ayın zirvesinde seyretmesi de kripto paralardan kaçışı tetikledi.

 

Editör: Haber Merkezi