Türk sanat dünyası, güne gelen acı bir haberle sarsıldı. "Eşref Rüya" dizisindeki başarılı performansıyla adından söz ettiren genç yetenek Ramazan Tetik, hayata gözlerini yumdu. Henüz 31 yaşında aramızdan ayrılan Tetik'in ani vefatı, hem meslektaşlarını hem de hayranlarını derin bir yasa boğdu. Peki, Ramazan Tetik neden öldü? Genç oyuncunun hastalığı neydi?
Ramazan Tetik Kimdir?
Ramazan Tetik, oyunculuk tutkusunu akademik başarıyla taçlandırmış bir isimdi. Türkiye'nin en köklü sanat okullarından biri olan Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvarı'ndan mezun oldu.
Sanat hayatına sahnede, tiyatro tozunu yutarak başladı. Konservatuvar eğitimi boyunca edindiği bilgileri sahne deneyimiyle harmanladı ve pek çok oyunda aktif rol aldı.
Tiyatrodaki başarısını dizi projelerine de taşıyan Tetik, çeşitli ekran işlerinde boy gösterdi.
Geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayan ve kariyerinde önemli bir dönüm noktası olan projesi ise Eşref Rüya dizisi oldu.
Ramazan Tetik Neden Öldü?
1995 doğumlu genç oyuncu Ramazan Tetik'in vefat haberi sanat camiasında şok etkisi yarattı. Edinilen bilgilere göre, 31 yaşındaki oyuncunun ölüm nedeni aort damarı yırtılması olarak açıklandı.
RAMAZAN TETİK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Ramazan Tetik, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. 31 yaşında aort yırtılması sonucu yaşamını yitiren Tetik için düzenlenen cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Yakın dostları Betül Demir ve Baran Karaoğlan’ın açıklamaları ise acı olayın perde arkasını ortaya çıkardı: "Metroda fenalaşıp yardım istemiş!" İşte cenaze töreninden ayrıntılar ve genç oyuncunun son saatlerine dair kahreden detaylar...
Galatasaray Formasıyla Veda
Ramazan Tetik için Küçükçekmece Yıldız Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene sanat dünyasından çok sayıda isim, Tetik'in ailesi, meslektaşları ve sevenleri katıldı.
Fanatik bir Galatasaray taraftarı olduğu bilinen genç oyuncunun tabutunun üzerine ailesi ve dostları tarafından Galatasaray forması ve atkısı bırakıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından Ramazan Tetik’in cenazesi dualar eşliğinde Eski Çekmeköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

"Metroda Fenalaşıp Yardım İstemiş"
Cenaze töreninde güçlükle ayakta duran ünlü şarkıcı Betül Demir, 2 yıl boyunca aynı tiyatro sahnesini paylaştığı dostunun son anlarını anlattı. Demir’in açıklamaları yürekleri dağladı:
"Tiyatroya gitmek üzere evden çıkıyor ve metroda fenalaşıyor. O sırada yanındaki birinden 'Beni hastaneye yetiştirin' diye yardım istiyor. Hastaneye yetiştirildiğinde bilinci yerindeymiş, annesini babasını çağırmış. 12 saatlik zorlu bir ameliyat süreci geçirdi. Kan bağışı için tüm arkadaşları seferber olduk ama maalesef kurtaramadık. Çok iyi yürekli, bambaşka bir evlattı."
Demir, bir gün önce Dünya Tiyatro Günü'nü kutladıklarını belirterek, "Çok ani oldu, çok üzgünüz" dedi.

"Meyvelerini Yeni Almaya Başlamıştı"
Konservatuvardan arkadaşı oyuncu ve yönetmen Baran Karaoğlan ise şu ifadeleri kullandı:
"Daha 31 yaşında... Uzun boyuyla, minicik kalbiyle bizi her zaman güldürürdü. Sinirli bir anını hiç görmedim. Son dönemdeki çabası, kendini ileriye taşıma hırsı meyvelerini vermeye başlamıştı. Tam karşılığını alırken çok genç yaşta kaybettik."