KORONAVİRÜS salgını dünyayı bir ortak düşmana karşı mücadelede birleştirmiştir. Bütün ülkeler ortak bir savaşın içindedir. Tehdit yerel değil küresel, tehlike bölgesel değil genel olduğu için, tehlike de hiçbir ayrım yapmadan yeryüzündeki her insana yöneliktir.

BİLGİ DEĞİL ÖNGÖRÜ

Çok yeni, çok farklı ve birçok belirsizliği içinde taşıyan bir durumla karşı karşıyayız. Dünya böyle bir virüsle ilk defa muhatap oluyor. Ne olduğu, nasıl olduğu, etkisinin ne kadar süreceği, sonunun nasıl geleceği konusunda hiçbir bilgi olmadığı gibi, bir tahminde bulunabilmek için eldeki veriler de yeterli değil. Bilim adamlarının açıklamalarını dikkatle dinlemeye çalışıyorum. Hiçbiri net bir şey söyleyemiyor. Sadece tahmin yürütülüyor. Dolayısıyla ne yapılması, nasıl davranılması konularında ortaya net ve kesin bir şey çıkmadığı gibi, herkesin kendi düşüncesine, öngörüsüne ve hatta menfaatine göre farklı şeyler de söylenebiliyor ki, bu da bir bilgi kirliliği ve zihin bulandırma dışında hiçbir işe yaramıyor. Bu durum etki ve yetki sahibi olanların önce kendi içlerinde değerlendirme yapıp, bir ortak kanıya vardıktan sonra tek elden açıklamada bulunmanın çok daha doğru olacağını da gösteriyor.

CHP NE YAPIYOR?

Belirsizliğin basındaki ve özellikle de sosyal medyadaki yansımaları da çok düşündürücüdür. Bazılarının sözde gazetecilik yapmak, kiminin kahraman olmak, fırsat düşkünlerinin siyasi menfaat elde etmek, ahlaksızların kurmaya çalıştıkları vurgun düzenine altyapı oluşturmak, hainlerin de ihanetini yayabilmek için büyük bir çaba içinde olduğunu ibretle izliyoruz. Görünüşte bilgi veriyor, eksikleri söylüyor, yanlışı düzeltiyor, öngörüde bulunuyorlar. Ama hepsinin yaptığı aynı yere çıkıyor. Hepsini bir kenara bıraktık, CHP diye bir parti var. Bu parti yancıları ile birlikte bir blok oluşturuyor. Türkiye bu virüs belası ile açık biçimde uğraşmaya başlayalı yaklaşık 1 ay oldu. Siz, bu süre içinde bu CHP ve yancılarından Türk milletine ümit olacak, moral veren, fayda sağlayan tek bir laf, tek bir açıklama, tek bir eylem gördünüz mü? Milletin gazabından korktukları için virüsü bahane ederek saldırılarını açıktan yapamıyorlar, ama arkadan dolanıyor, fitne çıkarıyor, alınan tedbirlerin içini boşaltmak ve özellikle de milletimizin zihnini bulandırmak için ellerinden geleni arkalarına koymuyorlar.

BİZ BİZE YETERİZ

Bugünler hem milletimizin, hem de tarihin hafızasına bir daha asla silinmeyecek biçimde kaydediliyor. Günü ve zamanı gelince herkesin yaptığı karşısına çıkacaktır. Türk milletinin bu bozgunculara itibar etmediğini, ciddiye almadığını memnuniyetle görüyoruz. Bunun en çarpıcı örneği, Sayın Cumhurbaşkanının, “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” diyerek başlattığı, milli dayanışma kampanyasına verilen destektir. Bu kampanya kısa zaman içinde Türk milletinden büyük ilgi bulmuş ve kelimenin tam anlamıyla bir seferberlik başlatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığının, birliğinin ve geleceğinin söz konusu olduğu, Türk milletine fayda sağlayan her şeyde olduğu gibi, bu kampanyaya da MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli anında destek vermiş, katkı sağlamış ve örnek olmuştur.

NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?

Kampanyada toplanacak miktarın ihtiyaç sahipleri için kullanılacağı açıklanmıştır. Malûm güruh bu durumu da istismar etmekte geç kalmamıştır. Sanki devletin imkânları kalmamış da onun için böyle bir kampanya başlatılmış gibi bir fitne yaymaya çalışıyorlar. Devletimiz güçlüdür ve imkânları geniştir. Kamu hizmeti olarak hükümet üzerine düşen her şeyi yaptığı gibi, her türlü tedbir alınmış ve bu virüs dolayısı ile yaşanabilecek mağduriyetlerin giderilmesi için ayrıntılı programlar hazırlayıp ilan edilmiştir. Devletin yaptıkları ve yapacakları ayrı bir şeydir, Türk milletinin dayanışması, ülkesine sahip çıkması, zor günlerde ihtiyacı olanlar için yardımlaşmayı yayması ve öne çıkarması ayrı şeydir. Yapılan budur. Bundan rahatsız olanlar, birlik ve beraberliğimizden de rahatsız olan gafillerdir.

KENDİ DERTLERİNE DÜŞTÜLER

“Biz bize yeteriz”, çok doğru seçilmiş bir slogan. Bizim kendimize yetmemizin ne kadar önemli, ne kadar hayati olduğunu daha önce de gördük ve yaşadık. Başkasına el açarak, başka yerlerden himmet bekleyerek bir yere varılamayacağını çok iyi biliyoruz. Kaldı ki, zaten kimsenin kimseye yardım edecek hali de kalmamıştır. Teknoloji, para ve imkân sahibi olan, dünyaya nizam verdiğini zanneden, süper güç iddiasında bulunan ülkelerin bu virüs karşısındaki hali ortadadır ve ibret vericidir. Başta ABD olmak üzere, Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve diğerleri bırakın başkalarına fayda sağlamayı, kendileri yardıma muhtaç haldedirler. Ne zaman zor ve sıkıntılı bir durumla karşılaşmışsak, milli birlik ve kardeşliğimizle bunu atlatmayı başarmışızdır. Biz Türk milletiyiz. Acıda ve sevinçte olduğu gibi, bu virüs karşısında da bir ve beraberiz ve biz bize yeteriz.