Hep yazdık, yine yazıyoruz… Bize, bizden başka kimseden hayır yok… Bu her alanda olduğu gibi, futbolda da böyle… Milli takım hoca aradığında da bağırdık, kulüpler için de. Bizim futbolcularımız duygusal, bizim taraftarlarımız gönülden bağlı, onların kalbine ancak Türk hoca dokunur. Sonunda yazdıklarımız gerçekleşiyor.

Milli takımın başında aslanlar gibi yerli hoca, işte başarıları, takımı toparlaması ortada. 4 büyüklerde hocalar yerli. İşte şampiyon Galatasaray, işte Trabzonspor gerçeği, işte iddiasından hiçbir şey kaybetmeyen Beşiktaş ve geleceğe ümitle bakan Fenerbahçe… Ve işte diğerleri…

Okanlar, Sergenler, Bülentler, Erollar, İsmailler, Mustafalar, Kemaller, Tamerler, Hikmetler, Aykutlar… Bir tek yabancı kaldı o da ligin yeni takımı Gazişehir Gaziantep’in Romen hocası Sumdica.

O da arada ‘çeşni’ olsun… Bir gerçek var ki, tartışılmaz. Artık bu ligi maratonunda yerli hocalar söz sahibi olacak. Bu ortaya çıktı. Baksanıza hocalarımız dünyada bile yer buluyor.

İşte Bülent Uygun, İşte Mustafa Denizli, Muhsin hoca ve diğerleri… Türk futbolu yerlilerle yükselecek, dünyada yer bulacak. Bizi en iyi biz anlarız. Bu toprağın insanıyla dünyaya kafa tutarız!.. Bizim çocuklarla inanın futbolda da çağ atlarız.