Milli takımımızın Almanya ve Rusya karşısında sergilemiş olduğu oyun ve mücadele hepimizin yüreğine su serpti. Deplasmanda alınan 2 beraberlik, inşallah bu akşam Sırbistan galibiyeti ile taçlanacak. Kulüp takımlarımızın uluslararası arenadaki çöküşlerinden sonra ülke puanına ihtiyacımızın son derece önemli olduğu şu dönemde, milli takımımızın bu eksiği kapatmasını bekliyoruz. Kadro yapısı olarak baktığımızda millilerimiz önümüzdeki 4-5 yıl boyunca bizi gururla temsil edecek duygusuna kapılıyoruz. Kalecilerimiz Mert, Uğurcan ve U21 de forma bulan Altay’ın kalite ve performanslarının yanı sıra, Zeki, Merih, Ozan, Cengiz, Hakan, Kenan, İrfan Can, Abdülkadir gibi rakibi yıpratan isimler takımımızın vazgeçilmezleri olacaklar. İçimde Şenol Hocanın, bu kadro ile 2002’deki başarıları bizlere tekrar yaşatacağı his ve umudu var. Hele ki o yıllarda da Şenol hocanın saçı ve kıyafetiyle uğraşanlar yine hortlayınca, benim de haykırasım geliyor:

“Hocam sen başarmıştın, yine başaracaksın. Haydi millilerimiz. Bugün bizim galibiyetlerimizin başlangıç akşamı olsun. Kolay gelsin, rast gelsin.”

***

Liglere verilen aradan faydalanan Merkez Hakem Kurulu, geçtiğimiz hafta sonu yapılan seminerle hakemlerimizi yeniden motive edip, hataları azaltmayı hedefledi. Seminerden çıkan hakemlerin konsantrasyonlarının daha da yükseldiği gözlendi. Bunda Uilenberg’in verdiği eğitimin yanı sıra, MHK’nın hakemlere şeffaf ve samimi yaklaşımları da önemli faktördü. Jaap Uilenberg önceki gün akşam yayıncı kuruluşta 2 saat boyunca Güntekin Onay’ın konuğu oldu. Futbola ilgi duyan herkes açısından son derece önemli bilgiler verdi. Görüntülerle destekli kural açıklamaları yaptı. Bu tür programların sık sık yapılmasının son derece faydalı olacağını düşünüyorum. Bence tüm kulüpler, sporcularına bu programı baştan sona izletmeli. Özellikle maç akşamları, televizyon programlarında saatlerce hakem yorumlamaya çalışanlar, mutlaka ve defalarca izlemeli.