Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD’nin, NATO’nun ve birçok Avrupa ülkesinin gazına gelmenin sonucunu Ukrayna halkına acı yaşatarak gösterdi. Dün ona “arkandayız” gazını verenler, bugün onun öldürülmesi durumunda hangi adımların atılacağı planını konuşmaktadır.

          ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken kendisine sorulan “Eğer Rusya Zelenskiy’yi öldürürse bunun karşılığı ne olacak? Ukrayna’da onun başında olmadığı bir yönetimi desteklemek için bir acil durum planınız var mı?” şeklindeki soruya, “Ukraynalıların bunun için şu anda detayına girmeyeceğim planları mevcut, ancak şunu söyleyebilirim ki biz yönetimin şu ya da bu şekilde devamını isteriz” yanıtını vererek aslında gaza getirdikleri Volodimir Zelenskiy’nin kendileri için anında değersiz olabileceğini ifade etmişlerdir.

          Dünyada milyonlarca insanı öldürmüş, aracılık etmiş, zeminini hazırlamış ABD için insan hayatının bir değeri olmadığını herkes bilir. “Ölene tabut, kalana zabıt” ABD’nin hayat felsefesidir.

Volodimir Zelenskiy’yi gerçekten çok gaza getirdiler.

          Hele “Komedyenden kahraman doğdu” yüklemelerinden anlamlar çıkarmaları, bu noktadan popüler kahraman yaratma girişimleri de Zelenskiy için aslında handikap oldu.

          Evet, Volodimir Zelenskiy, Ukrayna Cumhurbaşkanı olmadan önce Ukrayna’nın çok ünlü bir komedyendi. 17 yaşından bu yana çeşitli şov ve yapımlarda, dizi filmlerde boy gösteriyordu. Komedyenliği döneminde Osmanlı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hadsizce dalga geçmek de vardı.

          Geçmiş geçmişte kaldı. Türkiye olarak arzumuz ve çabamız Rusya ve Ukrayna savaşının bitmesi yönündedir. Türkiye de bunun için hem enerji, hem de mesai harcamaktadır. Umarım bu çabalardan sonuç alırız.

KOMEDYENLİK, TERÖRİST DEMİRTAŞ VE ZELENSKİY

          Zelenskiy’nin komedyenlikten Cumhurbaşkanı olması Türkiye’de birilerinin kendilerine alan açma iştahını kabarttı. Zelenskiy komedyenlikten gelmiş vatan savunuyormuş, Türkiye’deki komedyenleri küçük görmemek gerekiyormuş… Kişinin komedyen olması vatansever olmasına engel bir sebep mi ki bunda şaşılacak hal arıyorsunuz?

          Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rusya karşısında vatanını koruyor diyelim de sizin Türkiye’deki duruşunuz nedir peki?

          Şahan Gökbakar da “Bana ve diğer komedyenlere “işte komedyen ülkeyi yönetince böyle olur, ülke işlerine burnunu sokma” diye yorum yazanlar; o “komedyen” Zelenskiy cesurca ve yalnız başına ülkesini savunuyor! Asıl atıp tutan, herkese posta koyan o dünya liderleri neredeler acaba? Kim daha mert çıktı” şeklindeki sözleriyle alan açma vazifesini üstlenmiş…

          Komedyen kökenli Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Rusya’ya karşı Ukrayna’yı savunuyorsa bizim Türkiye’deki komedyenler Türkiye’yi bölmeye çalışan terör örgütü PKK’ya sessizdir. Çoğu çevre, ağaç, orman duyarlılığı kasıp PKK’nın yaktığı ormanlara karşı bir tek twit atıp tepki göstermemişlerdir. Mesela Şahan Gökbakar’ın orman yangınlarını üstlenen terör örgütü PKK’yı kınayan bir mesajı olmuş muydu?

          Hükümete laf vurma konusunda siyasi mesajlarla hemen konum alan Şahan Gökbakar, aynı refleksi PKK konusu olduğunda niye yapmıyor mesela? Bunu da özellikle 2019 yılından sonra yapmamaya başladı.

CHP-PKK ilişkisi zarar görür diye mi düşünüyor?

          Mesela Cem Yılmaz, senarist Gani Müjde, Ukrayna’da cumhurbaşkanı seçilen Vladimir Zelenskiy’e atıfta bulunarak Twitter’da “Ukrayna’da bir komedyen (Zelenskiy) cumhurbaşkanı seçildi. Peki Türkiye’de hangi komedyeni Cumhurbaşkanı olarak görmek istersiniz?” diye soru yöneltmiş, Cem Yılmaz da “Komedinin selameti için seçimlere girmeyi düşünmüyorum” esprisini yapmıştı.

          2019 yılında bu espriyi yapan Cem Yılmaz, 2023 yılında zillet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı olsa ve seçimi kazansa zekâsını yansıttığı “Bu Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında ne düşünüyorsun, senin hissiyatın ne bir vatandaş olarak” sorusu karşısında “Dediğin gibi en yalın hali ile evinde oturan bir vatandaş olarak, kim olduğu, ne olduğu bilinen, ne yaptığı bilinen bir insanın, böyle gizemli bir suçu varmış gibi gösterilmesini biz oturduğumuz evden anlayamıyoruz. Doğrusu bu” şeklindeki cevabı üzerinden baktığımızda Cem Yılmaz düşmana alan açmaktan başka ne yapacaktır?

          PKK’lı teröristleri azmettirerek binlerce askerimizi, polisimizi şehit ettirmiş, masum vatandaşlarımızı öldürtmüş, onların katili teröristlere “PKK’lıların ölüsüne de, dirisine sahip çıkacağız”, “PKK’lıların cenazesine katılmayan HDP milletvekiline soruşturma açtırırım” diyen birinin niye hapiste olduğunu anlamayan zekâsıyla Cumhurbaşkanı olması mümkün mü?

          Gerçi bir CHP milletvekili soytarılık çıtasını yükselterek “İnşallah Demirtaş Cumhurbaşkanı seçilir” diyerek Türkiye’nin başına PKK’lı Cumhurbaşkanı istemişti.

          Her komedyeni kastetmiyorum elbette ama bizim Türkiye’nin meşhur komedyenlerinde Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek isteyenlere bir sempati, onları kutsallaştırma, onlara sempatiyle bakma hastalığı vardır. Örnekleri işte ortadadır.

          Bir de terörist Demirtaş ile Zelenskiy kıyaslaması yapıp, “Nasıl da birbirine benziyor” diyen bir tayfa ortaya çıktı. Alev Scott isimli Londra’da doğup büyümüş bir yazar “Zelenskiy’den Demirtaş esintileri alan var mı? Cesur, komik, müzikal olarak yetenekli ve paranoyak, yaşlı bir kabadayıdan korkmayan. Ayrıca: muhteşem aile” yorumunu yapmış… Sosyal medyada buna benzer birçok yorum yapan da var.

          Zelenskiy, Rusya’ya karşı Ukrayna’yı savunan biri olarak gözüküyor. Peki, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek için her türlü emperyalist güçle ilişkiye giren terörist Demirtaş neyin mücadelesini veriyor?

          ABD’den silah alıp Türkiye’yi bölmek isteyen terör örgütü PKK’ya hizmet eden terörist Demirtaş, bir ülkenin Cumhurbaşkanıyla nasıl bir tutulabilir?

          Terörist Demirtaş ekmeğini yediği, suyunu içtiği Türkiye üzerinde gerçekleşen terör eylemlerini sürekli destekleyen, o terör eylemlerini yapan PKK’lıları hep kutsayan biriyken iki devlet arasındaki gelişmelere onu nasıl yerleştirebiliyorsunuz?

          Terörist Demirtaş Türkiye’de adalet hızlı ve adil ilerlerse artık bir daha gün yüzü göremeyecek kadar suçlu birisidir.

          Zelenskiy ise Batı’nın gazına fazlasıyla gelip Rusya’yı karşısına alan ama şu an meşru savunma yapan birisidir.

          Her şeyi birbirine karıştırma huyundan artık vazgeçin… Rusya ve Ukrayna savaşından bile terörist Demirtaş güzellemesi yapanlar, hem beyniniz hem karakteriniz kokuşmuş sizin…