Elazığ’da yaşanan deprem yüreğimizi yaktı. Hayatını kaybeden, yaralanan yurttaşlarımız için üzüldük, ağladık. Enkazdan mucizevi şekilde sağ çıkarılan genç, yaşlı, çocukları duyunca sevindik. İnsanlarımızın olağanüstü çabalarına tanık olduk. Umutlandık. Ulusça bir kez daha kenetlendik yardım için seferber olduk.

Basketbolcular da katıldı seferberliğe. Binlerce kilometre uzaktan Cedi Osman da vardı. Anadolu Efes, Real Madrid’i deplasmanda devirirken yine başrolü oynayan Shane Larkin de kervanda. Daha niceleri. Hayatın insanı nereye sürükleyeceği belli olmuyor. Sevinç, üzüntü, sürprizin nerede nasıl karşımız çıkacağı da.

Deprem acısıyla için çırpındığımız anlarda Fenerbahçe’nin Milano’yu, Anadolu Efes’inde Real Madrid’i yenmesiyle Eurolig’de çifte zafer ile sevindik.

Basketbol süper liginde ise yılın sürprizlerini yaşadık. Üstelik iki kere. Eurolig ve süper ligin lideri Anadolu Efes, üç yabancıyla oynayan Beşiktaş önünde şoka uğradı. Larkin’i dinlendiren buna rağmen güçlü kadrosuyla açık ara favori olan Anadolu Efes, karşısında müthiş dirençli bir takım buldu. Beşiktaş, geriye düştüğü anlarda bile mücadeleden vazgeçmedi. McKissic, İsmet ve Samet lideri uzatmada devirdi. Sloukas’tan yoksun ama bir dolu eurolig oyuncusuyla oynayan Fenerbahçe de Gaziantep Basketbol önünde aynı akıbete uğradı. Son dönemde toparlanma belirtileri veren Sarı Lacivertliler, aynı enerjiyi ortaya koyamadı. Gaziantep ekibi, takım oyunu, üçlükler ve asistlerle rakibine dördüncü yenilgiyi tattırdı.

Son haftaların yükselen takımı Bahçeşehir Koleji de Galatasaray önünde mini bir sürprize imza attı. Oyun kurucu sıkıntısı yaşayan, sakatları bulunan Galatasaray’ın 22 top kaybı yaptığı maçta Bahçeşehir Koleji, TraeGolden’in liderliğinde altıncı galibiyetine ulaştı. Tofaş da Sigortam Net İTÜ deplasmanında benzer bir durum yaşayacaktı. İkinci ve dördüncü periyotta üstün olmasına rağmen rahatlayamayan Bursa ekibi galibiyete DJ White’ın son dakikalardaki oyunuyla ulaştı. Altı haftadır kazanamayan Ormanspor, Teksüt Bandırma deplasmanında sürpriz yaptı. Ev sahibi ekibin çok kötü gününde olmasını değerlendiren başkent ekibi bu kez takım halinde oynadı ve çok önemli bir galibiyet aldı. Teksüt Bandırma ise son yedi haftada altıncı yenilgisini aldı. Türk Telekom farkı açtığı maçta rahatlayamadı. Afyon Belediye’nin inatçı oyunu önce Fall’a sonra hakemlere tosladı. Gülen taraf Türk Telekom oldu. Darüşşafaka, standart oyununu sergileyen Bursaspor’u deplasmanda üçlük atışlardaki farkla geçti. Haftanın en rahat galibiyetini Büyükçekmece önünde Karşıyaka aldı. İzmir ekibi lider ile arasındaki farkı azaltarak haftanın karlı takımlarından oldu.

Basketbolda sarsıcı haber ABD’den geldi. Los AngelasLakers’ın efsane ismi KobeBryant’ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesi bütün dünyayı yasa boğdu. Lakers formasıyla beş NBA şampiyonluğu, ABD milli takımı ile iki olimpiyat şampiyonluğu yaşayan, 20 yıllık kariyerinde kazanmadık ödül bırakmamıştı ‘Black Mamba’ lakaplı Bryant. Kazanma arzusunu, mücadeleci kimliğini son maçında bile 60 sayı atarak göstermişti. Michael Jordan ile kıyaslanan basketbolun her anlamda en büyük ikonlarından biri haline gelen Bryant, emekli olurken “Mambaout” demişti. Elim kazayla kendisini hiç unutmayacak bu dünyaya da aynı numarayı çekti.