Türkiye’de kurulmuş ilk çelik hasır şirketi BMS Çelik, halka arz kararı aldı. SPK başvurusu onaylanan BMS Çelik yakın zamanda BIST 100 endeksinde işlem görecek. Vatandaşlar, BMS Çelik'in halka arzı ile ilgili bazı detayları merak ediyor.

BMS ÇELİK NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Halka arzında eşit dağıtım yöntemini kullanacak olan BMS Demir Çelik şirketi ne zaman işlem göreceği henü beli olmadı.

KAÇ HİSSE SENEDİ VAR?

BMS Demir Çelik şirketi halka arz için 15,5 milyon payı satışa sunacak. Yüksek talep gelmesi durumunda ise 3,8 milyon hisse senedi daha ek olarak satışa sunulacak. 2 gün boyunca talep toplayan şirket, halka arzında eşit dağıtım yöntemini kullanacak. 31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde talepleri toplanacak olan hisse senedinin fiyatı ise 4,87 lira olacak.

BMS Çelik Hasır’ın (BMSCH) halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar için son fırsat salı günü saat 12:30’da bitti.

Halka arzının ilk gününde yoğun ilgiliyle; arzının çok üzerinde taleple karşılaşan Türkiye’nin öncü demir-çelik ihracatçı şirketlerinden BMS Çelik Hasır’ın talep toplama aşamasının sonuna gelindi.

Salı günü Borsa İstanbul’da BMSCH.HE koduyla 10:30 ve 12:30 saatlari arasında talep topladı. BMS Çelik Hasır’a talep göndermek için yatırımcıların BMSCH.HE kodu ile taleplerini 12:30’a kadar Borsa İstanbul’a iletmeleri gerekiyordu.

Borsa’da talep toplama işlemlerine 31 Mayıs't başlayan BMS Çelik Hasır halka arzında eşit oran ve tek fiyat ile talep toplandı. Yani yatırımcılar portföy büyüklükleri ne olursa olsun diğer yatırımcılarla eşit haklara sahip olacak.

Halka arz fiyatı %30 iskonto ile 4.87 olarak belirlendi

Özellikle son yıllarda demir-çelik talebinin patlaması ile rekor cirolar gerçekleştiren Şirket halka arza %30 iskontolu fiyatla 4.87 TL ile giriyor. Halka arz ile birlikte Borsa İstanbul’da ilginin yüksek olduğu demir-çelik sektörü bir şirket daha kazanmış olacak.

30'DAN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT

Halka arz gelirleriyle yeni yatırımlar yapmaya devam edileceği açıklanan Şirketin Türkiye’nin bu alandaki ihracatında payı yüzde otuzlara ulaşıyor. 40 yılı aşkın başarısını halka arz ile daha da pekiştirmeyi hedefleyen BMS Çelik Hasır, elde edeceği kaynakla mevcut yatırımlarını sürdürerek, işletme sermayesini güçlendirip hem yurtiçinde hem de yurtdışında pazar payını artırmayı hedefliyor.

1968 yılından bu yana sektör içerisinde yer alan Şirket ortakları, sahip oldukları iş ilişkileri ve tecrübeleriyle sektördeki köklü yerini daha da yukarıya taşıyarak yüzde yüz yerli sermaye ile pazarın öncü markalarından biri olmanın yanı sıra girişimlerinin diğer firmalara da örnek olmasını amaçlıyor.

Şirket yaptığı açıklamada; TSE standartlarının yanı sıra uluslararası standartlarda da çelik hasır üretim kabiliyetine sahip olduklarını belirterek şirketin borçlanarak değil halka arz yaparak büyümek istediğini ifade etti. BMS Çelik Hasır, elde ettiği geliri pazar payını ve ihracatını artırmanın yanı sıra Gebze’deki yatırımlarını devam ettirmek ve buradaki makine parkurunu yenilemek için kullanacak. Yine demir-çeliğin kalbinin attığı İzmir Aliağa’daki arsalarında yeni bir tesisin de planladığını belirten şirket tüm hedeflerinin büyümeye odaklı olduğunu beyan etti.

Editör: Haber Merkezi