6’lı masanın 2 Ekim’de gerçekleştirdiği görüşme sonrası cevaplaması gereken sorular vardı, çünkü bu toplantı öncesi her kafadan bir ses çıkmıştı.

CHP Kılıçdaroğlu, İP Akşener, Gelecek Davutoğlu, SP ise Karamollaoğlu ismini ortak cumhurbaşkanı adayı olarak dillendirdi.

Akşener CHP’li belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş’ı, Kılıçdaroğlu ise kendini ön plana çıkardı, Babacan da masanın ortak aday göstermemesi durumunda kendisinin aday olacağını ilan etti.

Bir tek cumhurbaşkanlığı adayı şu olsun bu olsun konusunda ses yükselmedi, masanın en büyük hayali parlamenter sisteme geçilince başbakan kim olacak, seçimlere ortak listeyle mi yoksa ayrı ayrı mı girilecek konularında da bir sürü yorum yapıldı.

***

Masa toplandı.

Ortak cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusunun cevabı her zamanki gibi boş bırakıldı.

Eski toplantılardan sonra en azından aday tarifi yapılırdı, bu kez sadece “milletimiz müsterih olsun, göstereceğimiz ortak aday 13. Cumhurbaşkanı olacaktır” demekle yetinildi.

***

6’lı masanın son toplantısı öncesinde başbakanlık noktasında partilerden yükselen farklı sesler vardı.

Kılıçdaroğlu ve İP’lilerin “Başbakan Meral” sloganına bugüne kadar hiç kimseden gelmeyen itiraz Gelecek Partisi’nden “Daha önce yüzde 50 oy almış Davutoğlu neden başbakan olmasın?” sorusu sorularak geldi.

Bu sorunun da cevabı es geçildi.

***  

Ortak listelerle seçime girme konusu da 2 Ekim toplantısından önce masanın gündemini meşgul eden konulardan bir diğeriydi.

Ortak liste için kontenjanlar sadece CHP’den mi, yoksa İP’ten de mi ayrılacak?

CHP’den ayırılacaksa yıllardır Sivas katliamının sorumlusu olarak gösterdikleri Temel Karamollaoğlu’nu CHP Sivas’tan mı aday gösterecekti?

Geçmişte yüzde 50 oy aldığını son günlerde sıklıkla dillendirilen Davutoğlu seçimlere kendi partisiyle girmeyerek CHP’nin Konya adayı mı olacaktı?

CHP’nin Ankara 1. bölge 1. sıra milletvekili adaylığı Babacan’ın “seçimlere kendi partimizin amblemiyle gireceğiz” sözünü yemesine yetecek miydi?

***

6’lı masa tüm bu soruları cevapsız bıraktı, boş kâğıt verdi…

Gerçi bugün ne söyleseler boştu, malumunuz 6’lı masanın toplantısı Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti öncesi gerçekleşti.

Belli ki, toplantı da ilk sözü alan Kılıçdaroğlu “ABD’ye gideceğim” dedikten sonra masada başka bir şey konuşulmadı, bir önceki toplantılarda söylenenlerden oluşan fotokopi açıklama paylaşıldı.

***

Aslında böylece boş yapmadılar, bilakis kamuoyunun merak ettiği sorularla dolu imtihana boş kâğıt vererek milletin ne düşündüğüne değil, icazet bekledikleri yerlerin ne dediklerine odaklanmış durumda olduklarını gösterdiler.

Kılıçdaroğlu ABD’ye gitsin gelsin bakalım…

ABD, masanın boş bıraktığı soruları hangi cevaplarla dolduracak hep birlikte göreceğiz…