Kovid-19 salgınını defetmek için olağanüstü bir çaba gösteriyoruz. Biz çok pahalıya mal olsa da tedbirleri elden bırakmıyoruz ve bir süre daha böyle gideceği anlaşılıyor. İllerdeki vaka sayıları dikkate alınarak kademeli bir sisteme geçileceği açıklandı. Diğer taraftan aşılamayı hızlı bir şekilde yürütüyoruz ve bu konuda dünyada en iyi, en ileri ülkeler arasındayız. Bütün işaretler önümüzdeki 1-2 ay içinde çok daha iyi noktalarda olacağımızı gösteriyor.

BATI’NIN ÇİRKEFLİĞİ

Gara’daki kalleşlikle beraber terörle mücadele yeniden her şeyin önüne geçti. Bu durum elbette tesadüf değil. Türkiye’nin yürüyüşünü yavaşlatmak, hedeflerinden uzaklaştırmak için her yolu deniyorlar. Terör en çok kullandıkları, en fazla sonuç aldıkları ve ülkemizi en uzun süre meşgul edip zarar verdikleri aparattır. Hiçbir şekilde bu kanlı katilleri kullanmaktan geri durmayacaklarını söz ve davranışları ile gösteriyorlar. ABD’nin Gara katliamı karşısındaki çirkefliği esef vericidir. Avrupa ülkeleri sessizdir ve gözlerini kapatarak sanki böyle bir kahpelik hiç yaşanmamış gibi davranıyorlar. Daha önce yazdım, bu yaşadıklarımızın yüzde biri herhangi bir Avrupa ülkesi veya ABD’de yaşansaydı dünyayı ayağa kaldırır, ortalığı kan gölüne çevirirlerdi.

BAŞARDIKLARIMIZ BAŞARACAKLARIMIZA TEMİNAT

Gelişmeler, Batı ülkelerinin terörde bazı taktik değişikliklere gidebileceğini, asla bu kanlı yolu kullanmaktan vazgeçmeyeceklerini gösteriyor. PKK ile PYD-YPG’yi sanki farklı şeylermiş gibi gösterme gayreti yeni bir kanlı tuzaktır. Türkiye elbette bu tuzağa düşmemektedir ve PKK’yı PYD’den asla ayırmamakta ve aynı muameleyi yapmaktadır. Ne yaptığımızı, ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Terörü bugün can çekişecek hâle getirebildiysek, bunu kimin ne dediğine bakmadan yaptığımız kararlı mücadele ile başardık. Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yaptığımız harekâtlar bir dönüm noktası olmuştur. Ancak bunun yetmeyeceğini o zaman da söyledik, şimdi de söylüyoruz. İçeride veya dışarıda terör neredeyse, terörist hangi ine giriyorsa gitmek, bulmak ve yok etmek hem hakkımız, hem de görevimizdir. Başardıklarımız başaracaklarımıza teminattır.

BULUNDUKLARI YERDE İMHA EDİLMELİ

Türkiye çok şükür kimseye minnet etmiyor. Her türlü imkâna, teçhizata, teknik ve taktik bilgiye, eğitimli, donanımlı, tecrübeli kahraman güvenlik birimlerine sahiptir. Gece, gündüz, yaz, kış, kara, hava demeden her ortamda, her durumda belki de dünyada başka hiçbir ülkenin yapamayacağı operasyonları yapma kudret ve kabiliyetimiz var. Terörün ve teröristin anlayacağı tek ve değişmez dil, bulunup imha edilmeleridir. Bunun dışında hiçbir yol ve yöntem yoktur. Var diyen ya yalan söylüyordur, ya da bu terörün ortağıdır. Nitekim, bunun böyle olduğunu yaşadıklarıyla, birikimleriyle ve sonuçlarıyla birlikte dünyada en iyi bilen ülke de Türkiye’dir. Kaldı ki, dünya tarihinde terörü farklı bir yol veya yöntemle yok edebilmiş bir örnek de bulamazsınız. Kimse aklımızla alay etmesin, kendi ihanetini bize kabul ettirmek gibi bir soysuzluğa yeltenmesin. Başta CHP olmak üzere zilletin ortaklarının Gara katliamı karşısında PKK ile aynı safta olmaları, Kandil katilleri ile aynı dili kullanmaları bu millete bir zulümdür.

DİĞER İNLERE DE GİRİLMELİ

Yıllardır söyleyip, yazdığımızı daha net ve açık biçimde bir daha dile getirelim. Gara gibi coğrafi zorlukları çok yüksek olan bir ine girerek, bu katil sürüsüne saklanabilecekleri, kaçabilecekleri hiçbir yer bulunmadığını gösterdik. Şimdi sırada bunun devamını getirmek olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanımız da yaptıkları açıklama ile aynı kararlılıkta olduklarını göstermişlerdir. PKK terör örgütünün yuvalandığı yerler bellidir. İnlerinde ne yaptıklarını, kaç kişi olduklarını, nasıl saklanıp, hangi imkânları kullandıklarını önceden tespit edecek imkânlarımız vardır. Başta Kandil olmak üzere Sincar’dan Mahmur’a, oradan da her nerede bir delik, bir mağara, saklandıkları bir kovuk varsa alayının yerle bir edilmesi şarttır. Buraların bir daha barınamayacakları şekilde imhasının yanında, elebaşlarını bulup yok etmek de artık bir boyun borcu hâline gelmiştir ve bunun yapılacağından eminiz.

BÜTÜN UZANTILARI DA YOK OLUP GİDECEK

Hükümetimizin ve güvenlik birimlerimizin de farklı düşünmediklerini biliyoruz. Elbette her şeyin bir zamanı ve sırası var. Ancak artık tahammülümüz kalmamıştır. Bu katillerin topyekûn yok edilmesi ile birlikte çok şey değişecektir. Siyasetteki teröristler de dâhil, bütün uzantıları ne yaparlarsa yapsınlar bir sonuç alamayacaklarını, Türk devletinin gücü, Türk milletinin kudreti karşısında yok olmaktan başka bir seçeneklerinin bulunmadığını görecek ve anlayacaklardır. Kısa zaman içinde dağılıp gideceklerini, siyasi taban dedikleri aslında hiçbir zaman olmayan ve tamamen silah zoru ile sağlanan imkânların da bir anda ortadan kalkacağına hep birlikte yaşayarak şahit olacağız. Bu sefer ateş yalnızca düştüğü yeri yakmayacak, PKK’nın yanında yöresinde saf tutan kim varsa çembere alıp, tepeden tırnağa tutuşturacaktır.