Tarihi diziler ekranlarda seyircisi ile buluşmaya devam ediyor. Diriliş Ertuğrul ve Kuruşluş Osman dizilerinin yapımcılığını yapan Mehmet Bozdağ'dan yeni bir dizi daha geliyor. Çok yakında atv ekranlarında yayınlanacak dizinin detayları merak konusu oldu. Celaleddin Harzemşah'ın hikayesini anlatan dizide, Emre Kıvılcım, Kaan Yalçın ve Sezgin Erdemir gibi isimler rol alıyor.

 BOZKIR ASLANI CELALEDDİN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türk-Özbek ortak yapımı olan Bozkır Aslanı Celaleddin seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Dizinin yayınlanan fragmanlarında yayın tarihi de belli oldu.

Bozkır Aslanı Celaleddin dizisi 21 Mayıs Cuma günü ATV ekranlarında yayınlanacak.

Genel yönetmenliğini Metin Günay, yönetmenliğini ise Nurgissa Almurat'ın üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda Emre Kıvılcım, Cemal Hünal, Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva ve Sezgin Erdemir gibi isimler yer alıyor.

bozkıraslanı

BOZKIR ASANI CELALEDDİN HARZEMŞAH KONUSU NEDİR?

Dünyayı kasıp kavuran Moğollara ilk mağlubiyeti tattıran ve onların yenilmezlik efsanesini yerle bir eden Celaleddin Harzemşah'ın hikayesini anlatan yapım, ATV ekranlarında yayınlanacak.Yapımı ve tasarımı Mehmet Bozdağ'a ait olan dizinin sanat yönetmenliğini Reza Himmeti, görüntü yönetmenliğini ise Efe Kubilay üstleniyor.Özbekistan'da büyük ilgi uyandıran uluslararası projenin, Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkede yayınlanması planlanıyor.

BOZKIR ASANI CELALEDDİN OYUNCULARI KİMLER?

Bozkır Aslanı Celaleddin dizisinde Türk ve yabancı birçok oyuncu rol alıyor. İşte Bozkır Aslanı Celaleddin dizinin oyuncuları:

Emre Kıvılcım: Celâleddin Harezmşah
Yulduz Radjabova: Kutlu Bike
Javakhir Zakirov: Cengiz Han
Kaan Yalçın: Alâeddin Muhammed
Gülenay Kalkan: Türkan Hatun
Sezgin Erdemir: Timur Melik
Ferhat Yılmaz: Şemsettin
Akbarkhodja Rasulov: Uzlagşah
Akmal Mirzo: Subutay
Ali Khan: Cuci
Rano Şodiyeva: Ayçiçek Hatun
Rayhan Ulesanova: Mihri Cihan Hatun
Feruza Normatova: Şirin
Cemal Hünal: Behram
Tohir Saidov: Nizamülmülk
Yahyo Pulatov: Akşah
Mehmet Pala: Otkır
Hasan Fehmi Gökdeniz:
Saide Rametova:
Yunus Destebaşı: Gök Börü

Editör: Haber Merkezi