Bruno Pinheiro, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olacağı iddialarıyla gündeme geldi. Beşiktaş'ta yaşanan Sergen Yalçın ayrılığının ardından teknik direktör arayışları hız kazanırken, Portekizli çalıştırıcı Bruno Pinheiro ile büyük oranda anlaşma sağlandığı duyuruldu. Peki Bruno Pinheiro kimdir, hangi takımları çalıştırdı? Bruno Pinheiro Beşiktaş'ın teknik direktörü mü oldu? İşte detaylar...

BRUNO PİNHEİRO KİMDİR?

Beşiktaş ile anlaştığı iddia edilen Bruno Pinheiro 1976 Portekiz doğumludur. Kariyerinin büyük bir bölümünü Portekiz, Katar ve Belçika'da çeşitli alt yaş gruplarında antrenör olarak geçirdi. Kariyerinde en önemli adımı ise Haziran 2020'de başına geçtiği Portekiz 2. Ligi ekibi Estoril ile attı. Geçtiğimiz sezon Estoril'i 2. Lig'den en üst lig olan Primeira Liga'ya çıkaran Pinheiro, bu sezon da takımıyla beraber formunu sürdürdü. 14 haftası geride kalan ligde takımı ile 6 galibiyet ve 6 beraberlik alan Pinheiro'lu Estoril, topladığı 24 puanla 5. sırada ve Avrupa Kupaları potasında yer alıyor.

Bruno Pinheiro

KULÜPLER ONU ÖRNEK ALDI

Ancak Bruno 2. Lig'de iyi futbol oynanabileceğini gösterdi. Hatta birkaç takım onun modelini örnek aldı. Bruno fikirlerine sıkı sıkıya bağlı bir teknik adamdır. Ancak futboldaki gelişmeleri de yakından takip eder ve kendisini sürekli geliştiriyor.

BRUNO PİNHEİRO BEŞİKTAŞ'IN TEKNİK DİREKTÖRÜ MÜ OLDU?

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oluyor. Siyah-beyazlılar Bruno Pinheiro ile prensipte anlaştı. Portekizli teknik adam, hali hazırda Estoril'i çalıştırıyor. Pinheiro sözleşmesini feshettikten sonra İstanbul’a gelecek. Beşiktaş, 45 yaşındaki teknik adamla 1 buçuk yıllık anlaşma sağladı.

SİSTEMİ 3-4-3'E DÖNÜYOR

Takımının oyunu en geriden kurmasını ister. Kalecileri sanki bir oyun kurucu gibi kullanır. Favori sistemi 4-3-3'tür. Ancak top takımının ayağındayken 6 numara iki stoperin arasına bir oyun kurucu gibi girer, bekler hücuma çıkar ve diziliş 3-4-3 gibi olur. Estoril şu anda ligin en iyi hücum eden takımlarından birisi. Bruno hızlı kanat oyuncularını çok sever. Beşiktaş'a geldiğinde mutlaka bu tür oyunculara özel ilgi gösterecektir.

Editör: Haber Merkezi