GERÇEĞİ konuşalım ve yazalım…Skor ne olursa olsun, Trabzonspor’un 10 yıllık geleceği kurtulmuştur. Yaşları 17 ile 22 arası genç futbolcular geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor, Bordo-Mavili takımda…

Bu Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin başarısıdır. Bu Ünal Karaman’ın mecburiyetten de olsa kararlılığıdır. Bu gencecik çocuklar hocalarını mahcup etmemiştir. Getafe karşısında çıkıp, aslanlar gibi mücadele etmiştir. Kimisinin olgunlaşması da tamamlanmıştır, ligde oynamaya hazırdır. Kim mi? Mesela kaleci Erce, mesela sağ bek Serkan, mesela sol bek Abdurrahim, ya da orta sahada dinamo gibi çalışan Kerem ve hücumda vücudunu çok iyi kullanan 17’lik Muhammet.

Bunları al kadroya çıksınlar Süper Lig’de çatır-çatır top oynarlar. Serkan, en az Pereira kadar hırslı ve istekli, Abdurrahim, Novak’ı aratmaz. Kerem, Abdülkadir Parmak rahat etsin diye didindi durdu, pres yaptı, hücuma destek oldu. Muhammet biraz tecrübe, biraz şut zenginliği kazansa,neler yapar, neler.

Ve Erce Kardeşler. Trabzonspor kalesi emin ellerde. 40 yıldır bu takımda oynuyor gibi. Hele topu oyuna sokuştaki ustalığı ve güveni mükemmel diyebiliriz. Bu gençler oynadıkça,alıştıkça daha iyi olacaklar, daha çok iş yapacaklar. Çözemediğimiz kenardan gelen ve bir şeyler yapmaya çalışıp, yapamayan Avdijaj. Ligde de zaman zaman süre alan bu futbolcu maalesef beklenildiği gibi çıkmadı.

Dün sadece bir pozisyonda etkili oldu o kadar. Kafası ile ayakları uyum içinde değil genç futbolcunun, belli ki sorunları var. Ünal hoca bu futbolcuyu kazanmak istiyorsa üzerinde çalışması gerekiyor. Fernandes için de olumlu düşünmüyoruz. Belki maç eksiğinden, belki uyum sağlayamadığından pek katkı veremedi takımına. Sonuç olarak belki Trabzonspor bu sezon Avrupa kupalarında ülke puanına fazla katkıda bulunamadı ama, genç futbolcuları Türk futboluna hediye etmeye devam ediyor.

Skor belki iyi değil ama sahadaki gençlerin mücadelesi alkışı hak ediyor.Tabi Ünal hoca ve Ahmet Ağaoğlu ile birlikte yönetimi de…