Ligin ilk maçında Malatyaspor karşısında gol şov yapan Trabzonspor 11’ ine dokunmadı, Abdullah Hoca. Malatya’da ilk 10 dakikada 2 gol atan takım, dün akşam Akyazı’da ilk 15 dakika gerçekten fırtına gibiydi. Trabzon seyircisinin müthiş tezahüratı da Roma’lıları adeta şaşkına çevirdi. Mourinho”nun talebeleri neredeyse topla hiç oynamadılar. Ama dakikalar ilerledikçe Roma takımı oyunda önce dengeyi kurdu, sonra da ağırlığını koydu.

Nwakaeme ve Bakasetas’ın cılız şutları bir türlü skoru değiştiremedi. 2 defans oyuncusu Peres ve Edgar Ie‘nin sarı kart görmesinden sonra doğal olarak Trabzon defansının direnci kırıldı. Malatya maçında S.O.S. veren defans, adeta Roma’ya golleri ikram etti. İsmail Köybaşı’nın serbest bıraktığı Pellegrini ustalığını konuşturdu.

Golden sonra Abdullah Hoca takıma öyle bir dokunuş yaptı ki, Cornelius oyuna girer girmez Trabzon’da siftah yapıp, beraberlik golü gelince, maçın havası bir anda değişti. Trabzonspor o anlarda gelişen ataklarda biraz şanslı olsaydı, maçın sonucu bizim için çok sevindirici olabilirdi.

Köşe vuruşundan gelen topta bile uyuşukça davranan bu defans için, Abdullah hoca kesinlikle bir şeyler yapmalı, yoksa sezon boyunca Trabzonlu taraftarlar çok maçta üzülürler. Bu Roma takımı yenilmeyecek bir takım değil, rövanş için çok da ümitsiz olmamak lazım. Ama defansın açık vermemesi şartıyla.

Maçın Sloven hakemi Matej Jug “Aman başım belaya girmesin” mantığıyla maçı idare etti. Pozisyonlarda kimin ne yaptığına bakmaksızın, yere düşenin lehine faul verdi. Aleksander Ceferin’in UEFA‘yı eyyamcılıkla yönettiği gibi, memleketlisi olan hakem de aynı tarzda maç yönetti.