TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

Türkiye'nin sosyal ve ekonomik kalkınmasının önünde engel oluşturan tüm olayların arkasından CHP çıkmaya devam ediyor. Eş cinsellere ve travestilere destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güneydoğu’da kurulan hendekler için HDP’ye arka çıkması unutulmadan, terör destekçisi üç belediyeye atanan kayyumlar karşısında da HDP ve avanesinin yanında oldukları mesajını yayınlamıştı. Skandalları bitmeyen Soyer’in, şimdi de halkın vergileriyle toplanan paralarla, ÖDP ve HDP’ye yakın Birgün gazetesi ve Cumhuriyet gazetesini ücretsiz dağıttığı konuşuluyor.

PROVOKATİF HABERLERİYLE ÖNE ÇIKAN GAZETELER

Yayınlarında PKK ile ilgili haberleri verirken ‘bölücü terör örgütü’ tanımlaması yapamayan, hayatını kaybeden askerlerimiz için ise ‘şehit’ diyemeyen Birgün, Ankara’da bir miting sırasında çıkan patlamalarda hayatını kaybeden 97 kişi sonrası, ‘Yıkılsın bu ölüm iktidarı’ manşetiyle çıkmış ve patlamaların sorumlusu olarak, devleti göstermişti. Her fırsatta halka direniş çağrısı yapan gazete, Gezi olaylarını bahane bilerek halkı galeyana getiren haberlerle doldurmuştu sayfalarını... Alevi vatandaşlarımızla ilgili kışkırtıcı haberler de yapan Birgün, seçim boyunca CHP’nin HDP ve İP destekli adayı Tunç Soyer’in yanında olmuştu...

SENİN İŞİN GAZETE DAĞITMAK MI?

CHP’nin kalesi olarak görünen İzmir’in yıllardır süregelen yol, su, ulaşım gibi sorunları varken, işi dışında her konuda açıklama yapan, ve terör örgütü PKK’nın sorunlarıyla ilgilenen Tunç Soyer’in, Birgün ve Cumhuriyet gazetesini bedava dağıtarak, seçim öncesi verilen desteğin karşılığını verdiği iddia ediliyor. Şayet iddialar doğruysa, Soyer’e soruyoruz, ‘Bugüne kadar dağıtılan gazetelerin ücretini kim ya da hangi kurum ödüyor?’

KOSKOCA ADAYI 1 MİLYON 350 BİN LİRAYA SATMIŞTI!

Seferihisar Belediye Başkanı’yken personel maaşlarını ödeyemeyen ancak keyfi harcamalardan da geri kalmayan Tunç Soyer, 5 yılda 178 kez yurt dışına çıkması ve 500 bin liranın üzerindeki harcamasıyla gündeme gelmişti. Belediyeyi borç batağında bırakan Soyer, 28 bin mt2’lik Eşek Adası’nı, 1 milyon 350 bin liraya satmıştı. Soyer, bir süre önce yerel basını tekeline almak için, ‘Yerel basını destekleme’ görüntüsüyle günlük gazetelere belediye bütçesinden destekler sağlayacağını da müjde gibi duyurmuştu.

İZMİR’DEKİ YANGINI ÜSTLENEN BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’YA, TEK BİR SÖZ DAHİ EDEMEDİ

EGE başta olmak üzere, yaklaşık 1.5 aydır Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarının arkasından çıkan PKK uzantısı ‘Ateşin Çocukları’ isimli gruba dahi sesini çıkaramayan, konu PKK olduğunda suspus kesilen CHP zihniyetinin Ege temsilcisi Tunç Soyer, kendi memleketindeki yangının sorumlularına tek kelime dahi edemedi. Soyer, “Ama mesele sadece fidan dikmekten ibaret değil. Mesela dikilecek ağacın türünden onun korunmasına, vatandaşların ona sahip çıkma bilincine, eğitimine, birçok alanda adım atılmasını gerektiren bir hikâyedir.” diyerek konuyu geçiştirdi. Hatta utanmadan, yanan alanın 500 değil, 5 bin hektar olduğunu söyledi.

TERÖRE DESTEK VERENLERE ARKA ÇIKILIYOR

TERÖR örgütüne destek sağladığı gerekçesiyle Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye Başkanlarının görevden alınması sonrası Tunç Soyer, ‘Her koyun kendi bacağından asılmıyor bu memlekette’ diyerek kararı eleştirmiş ve şu açıklamaları yapmıştı: Hukuki, siyasi her şey belediye mevzuatında yazılı ama bunlar yok sayılarak, büyük bir keyfiyetle ve hiçbirimizin sebebini bilmediği bir şekilde görevden alınıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Diliyorum ki en kısa sürede şeffaf bir şekilde gerekçeler ortaya konur. Aksi takdirde bunlar kabul edilemez” demiştir.

Editör: Haber Merkezi