Trabzonspor'a elirken 85 günde 6 puandan, 45 puana gelinebileceği, herhalde teknik direktör olurken Abdullah Avcı’nın bile aklından geçmemiştir.

Haftalardır üç puana abone, özellikle son beş maçı da kazanarak gelen Trabzonspor’u durdurmak için, Gaziantep FK’in yeni teknik adamı Ricardo Sa Pinto, 5 kişilik defans ile rakibin gol yollarını tıkamayı hedefledi. Maçın büyük bölümünde de bunda başarılı oldu. Zaman zaman kontra toplarla da önemli gol pozisyonlar da yakaladılar.

Ama Fırtınayı durdurmak zor...

Karşısındaki defans beşli de olsa, daha da kalabalık olsa önemli gol pozisyonlarını yaratabiliyorlar. Abdülkadir’lerin yokluğuna rağmen, üçüncü bölgeye top taşırken yine zorlanmadılar. Özellikle Anastasios Bakasetas’ın oyuna ağırlığını koymasıyla, Trabzon takımı Abdullah hocanın istediği düzeni buldu. Net pozisyonlara girerek, golün geleceğinin sinyalini verdiler.

Gaziantep defansı Caleb Ekuban ve Djaniny’e odaklanınca Anthony Nwakaeme’nin akıllı pasıyla Flavio da Silva, Anastosios Bakasetas ikilisi gole imzayı koydu.

Nwakaeme özel bir yetenek. Gereksiz bir pozisyonda kırmızı karta davetiye çıkarması ise büyük hata… Haftaya olmaması Trabzonspor’u ağırlayacak Medipol Başakşehir için büyük avantaj.

Gaziantep’in yeni teknik adamı Sa Pinto, kenarda Marius Sumudica’yı aratmıyor. Portekizli teknik adam böyle devam ederse Gaziantep, teknik adamlarının kart rekoru ile ile sezona damga vuracak.

Maçın hakemi Zorbay Küçük hakemlik için özel yetenekleri olan bir karakter. Sakatlıktan dönerek MHK’nın elini rahatlattı. Maçta kendini zorlayacak bir pozisyon yaşamadı. Ancak çok basit müdahalelerde, hemen savunma takımı lehine düdük çalmayı tercih ederek kolaya kaçması iyi bir şey değil. Bir gün başına iş açabilir.