SEZONUN ikinci yarısında şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen Galatasaray ile yıllar sonra geldiği ligde kalıcı olmak isteyen Yukatel Denizlispor’un maçı keyifli, tempolu ve bol pozisyonlu geçti. Maçın başındaki sakatlık nedeniyle ‘durarak başlayan oyun, ilk onbeş dakikadan sonra heyecan ve tempo olarak her saniye hız kazandı. Oyuna hızlı başlayıp, işi erkenden bitirmek isteyen ev sahibi, karşısında sahaya iyi yayılan, kendi oyununu sergilemeye çabalayan bir rakip buldu.

Savunmasını önde kuran, pas aralarına girerek kaptığı topları hızlı atağa dönüştüren Yukatel Denizlispor, bu anlayışını oyun boyunca korudu. Geri durmadı. Önde savunma düşüncesinden vaz geçmedi. Zaman ilerledikçe daha etkili olmaya başlayan Galatasaray, Radamel Falcao’nun iki zayıf vuruşundan sonra Emre Akbaba’nın golüyle öne geçti. Marcelo Saracchi’nin kaleye paralel ortasında Emre Akbaba’nın net vuruşunda top ağlara gitti. Golün, biri dışarıdan, diğeri içeriden alınan iki yeni isimden gelmesi, Sarı-Kırmızılıların ara transfer başarısı olarak skora yansıdı.

Yaşar Kemal Uğurlu’nun kıdemli yardımcısı Cevdet Kömürcüoğlu’nun ilk golü iptal ettirecek yanlış ofsayt bayrağının VAR tarafından düzeltilmesi ise, hem hakemler hem de Galatasaray adına şanstı.

İkinci yarı ilk yarıda kaldığı yerden başladı. Radamel Falcao’nun, Jean Michael Seri’nin pasını gole çevirmesi Galatasaray’ın farkı arttıracağı inancına dönüştü. Ancak geride olmasına karşılık oyun anlayışını değiştirmeyen Y.Denizlispor, korner atışından Galatasaray savunma kalabalığı arasından Muhammet ile golü buldu. Hemen peşinden Sedat ile gole yaklaştı ancak Fernando Muslera’yı geçemedi. Sonrasında da temposu düşmeyen maçı kazanan Galatasaray, üç puan almanın dışında, şu ana kadar doğru isimleri kadroya kattığını, ancak, savunmaya da takviye gerektiği gerçeğini gördü.