Bir kere şunu belirtmek gerek… Trabzonspor yaklaşık 40 bin taraftarı arkasına aldığında farklı oluyor. Futbolcular daha bir coşkulu oynuyor, daha bir şevkli oluyor. Böyle olunca da skor kendiliğinden geliyor. Bir de teknik direktör Ünal Karaman macera aramayıp, oturmuş kadroyu sahaya sürünce, istenilen, arzu edilen skor da kendiliğinden gelmiş oldu.

O birbirine alışkın gençler ve tecrübeliler tüm hünerlerini sahada gösterdiler. Güçlü rakipleriyle ‘dişe diş, göze göz’ bir mücadele sergilediler. Şunu net olarak belirtelim…

Trabzonspor’un kaleci ve geri dörtlüsü, Türkiye’nin en iyisi olma yolunda. Hüseyin ve Hosseini çok sağlam ve mücadeleci. Sağ ve sol beklerde Pereira ve Novak hem defansif, hem de ofansif futboldan güzel örnekler veriyorlar.

Parmak yeni Yusuf olma yolunda, onu hiç aratmayacak gibi. Ömür’ün yeteneklerini anlatmaya gerek yok. Ah bir de 23. dakikada eline geçirdiği fırsatı değerlendirebilse, maç o an bitmiş olurdu. Sosa ve Ekuban tam bir tecrübe, takıma güç veriyor. Gerçi Sosa henüz tam olarak hazır değil ama varlığı yetiyor. Bir sıkıntımız Nwakaeme’de. Her halde geçen sezonki başarılı performansını bildiğimiz ve alıştığımız için bu maçtaki görüntüsü bizi tatmin etmedi.

Uzatmalarda kaçırdığı penaltı, pahalıya patlayabilirdi. Ama o da açılacaktır, daha iyi şeyler yapacaktır. Son olarak yeni transfer Sörloth…

İki maç, 2 gol. Muhteşem performans, takıma mükemmel katkı. Hem ayakları yumuşak, hem de kafa toplarında çok iyi. Genç yaşına rağmen, nerede nasıl duracağını, toplara nasıl vuracağını biliyor. Trabzonspor’un uzun süredir aradığı golcü olma yolunda Sörloth. İkili mücadelelerdeki soğukluğu, topun peşini çabuk bırakışı, biraz sıkıntılı. Belki de uyum sağladıkça ve taraftarın desteğini aldıkça o coşkuyu yakalayacaktır. Novak’ın son saniyelerde attığı golle, Avrupa’da ilk işlem tamam, Trabzonspor için…

Şimdi sırada lig startı var. Bu Trabzonspor, genç ve tecrübeli futbolcularla bu sezon ligde çok büyük işler yapacaktır. Daha bu takıma arkadaşlarına uyum sağlayacak ve fiziki olarak hazır hale gelecek, beklentilerin büyük olduğu Obi Mikel dahil olacak. Daha arkada kim bilir kaç genç var, kadroyu zorlayacak. Bazıları diyor ki, “Uzun lig maratonu gençlerle gitmez, şampiyonluk yıldızlarla kovalanır…”

Geçiniz efendim, bu gençlerin hepsi zaten birer yıldız. Geçen sezon kendilerini ispat ettiler bile… Kimse merak etmesin, şampiyonluğun da en büyük adaylarındandır, Trabzonspor… Avrupa’da da yoluna devam edecektir.