1 Haziran tarihi itibariyle Türkiye’de normalleşme çalışmaları devam ederken, pek çok yasakta da esnelemelerde bulunuldu. Ancak hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. 6-7 Temmuz tarihlerin sokağa çıkılacak mı, sokağa çıkma yasağı olursa nereler açık olacak, kimler sokağa çıkabilecek sorularının cevapları Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından belli olacak…

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI? 

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına dair kararın, 4 Haziran Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’nda alınması bekleniyor.

Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor, ilerleyen zamanlardaki gelişmeleri haberimizde paylaşacağız…

KABİNE TOPLANTISI'NDA HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLECEK? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında yaklaşık 2,5 aydır İstanbul’da sürdürüyordu, ancak 1 Haziran itibariyle, çalışmalarına Ankara’da devam etmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Haziran Çarşamba günü AK Parti MYK toplantısına, 4 Haziran Perşembe günü ise Kabine Toplantısı’na başkanlık edecek. Kabine toplantıları uzun süredir, video konferans yöntemiyle yapılıyordu ancak bu sefer yüz yüze yapılacak. Ancak burada da sosyal mesafe kurallarına uyulurken, bakanlar toplantıya maske ile katılacak.

Perşembe günü gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’nda ise, yine ana gündem maddesi koronavirüsle mücadele olacak. Yeni tip koronavirüs (COVID-19) mücadelesi ile ilgili atılan adımlar değerlendirilirken, yeni adımlara dair görüş alışverişi gerçekleştirilecek.

 SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA AÇIK OLAN YERLER

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı şehirlerde hafta sonlarında Cumartesi günü vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla, bakkal, market, kasap ve manav gibi işyerleri saat 10:00-17:00 arasında açık olurken, Pazar günleri hiçbir işletme açılmıyor.

 

Editör: Haber Merkezi