Son dönemde covid ile en fazla uğraşan takım Fatih Karagümrük. Bir takım, bu kadar çok vaka ile karşılaşılıyorsa bunun altında ihmal var demektir. Üstelik, hafta sonu fikstürde bay olmaları en büyük avantajlarıydı.

Karagümrük takımında bazı futbolculardan daha genç olan, teknik adam Francesco Farioli takıma pas oyunu oynatarak sonuca gitmeyi hedefliyor. Ama 12 eksik olunca da 11 kurmakta bile zorlandığı bir gerçek. Yine de, ilk yarının uzatmalarında penaltı kaçmasaydı belki de maçı orada bitirmişlerdi.

Göztepe’nin genç kalecisi Arda Özçimen Alassane Ndao’nun penaltısını kurtarınca, takımı ikinci yarıya daha moralli başladı. Galatasaray karşısında kendi standartlarının çok altında bir futbol sergileyen İzmir ekibinde Ünal Hoca, bu maça özel dinlendirdiği Halil Akbunar, Soner Aydoğdu ve Adis Yahoviç gibi aslarını, ikinci yarı sahaya sürünce oyunun dengesini değiştirdi. Her ne kadar attıkları golde Karagümrük kalecisi Aykut’un hatası olsa da, oyundaki ağırlıkları ile gol atacakları belliydi.

Son dönemde kaleci antrenörlerimizin yetiştirdiği genç kaleciler gerçekten ümit veriyor. Penaltı kurtarma konusunda da tüm kalecilerin özel çalışmalar yaptığı belli. Vuruş sırasında çizgi ihlali de yapmıyorlar. İki kalecinin de penaltı kurtarması maçın en akılda kalıcı notuydu.

MHK bu maçta Tugay Kaan Numanoğlu yerine daha genç bir isme şans verebilirdi. Göztepe’nin penaltı kazandığı pozisyonda Hedenstad’ın, Ndiaye’ye hafif yüklenmesi vardı. Penaltı kararı biraz ağır oldu ama hakem için %100 hatalı diyemeyiz. Defans oyuncuları rakibe arkadan yüklenirken dikkatli olmalılar.