Güneşin doğduğu bereketli topraklarda yine güneş esir kalmasın diyerek çıktı yola, yazar İsmail Muğla. 

Yazarımızın kaleminden bir solukta okuyacağınız "Güneşin Esareti" kitabı, Doğu Türkistan'ın Hoten şehrinde başlayıp Türkiye'ye dek uzanan bir var olma mücadelesini ele alıyor. Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışılan bu eseri okurken, bölgede yaşayan Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın acılarına en yalın dil ile tanık oluyoruz.

Ayrıca yaşanılan olaylardan birebir kurgulanarak kaleme alınan kitabın tüm gelirleri ise "LÖSEV" ve "MEHMETÇİK VAKFINA" bahşedilecektir. Eserin temini için internet arama motoruna kitabın ismini yazmaları veya Efsus yayınlarının internet sitesini yada yazarımızın @bir_asya_esintisi  Instagram hesabını ziyaret edebilirler.

Arka kapak yazısı:

"Bedenlerimizi esir alabilirsiniz ama ruhlarımızı asla!" Diye haykırıyordu Alper Hakim. Onun bu haykırışı her bir Uygur Türkü'nün de kısılan feryadı olabilecek miydi? 

İsmail Muğla'nın ikinci romanı "Güneşin Esareti" , 2009 dan günümüze Çin'in özerk bölgesi ve ata yurdumuz Doğu Türkistan'da ki sosyolojik , psikolojik ve yaşanılan aile durumlarını tüm canlılığı ile ele almaktadır.

Bu eser yaklaşık iki yıldır ilmek ilmek ve yaşanmış olaylardan derlenerek kaleme alınmıştır. Umudu hala bir çiçek gibi gönüllerinde büyüten siz değerli okulların ise hiç şüphesiz yüreğine dokunacaktır.

Editör: Haber Merkezi